Türkiye, Twitter’dan En Çok Kullanıcı Bilgisi Talep Eden Ülke Oldu

41
20
6
3
2
Twitter'a göre Türkiye, kullanıcı bilgilerini en çok talep eden ve en fazla "içerik kaldırma" talebinde bulunan ülke konumunda bulunuyor.

Twitter, şirket politikaları gereği oluşturduğu şeffaflık raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre 2018 yılının ikinci yarısında Twitter’a en fazla içerik kaldırma talebi Türkiye’den geldi. Türkiye, toplamda 5 bin 14 içerik kaldırma talebinde bulunurken, bu taleplerin 597’sini mahkeme kararı ve 4 bin 417’sini ise diğer yasal başvurular oluşturdu.

Rapora göre Türkiye, Twitter’a ulaşan tüm içerik kaldırma taleplerinin %4’ünü tek başına oluşturdu. Şirketin açıklamasına göre Türkiye, Twitter kullanıcıları ile ilgili en fazla bilgi talep eden ülkelerden biri. Bununla birlikte Twitter, kullanıcı bilgileri ile ilgili taleplerin hiçbirine yanıt vermediklerini belirtti.

5 bin 14 ile içerik kaldırma talebinde 1. sırada yer alan Türkiye’yi, 3 bin 344 içerik kaldırma talebi ile Rusya takip ediyor. İlginçtir ki Türkiye’nin yaptığı içerik kaldırma taleplerinin yalnızca %4’ü kabul görürken, Rusya’da bu oran %46 seviyelerine kadar çıkıyor. Yukarıdaki görselde sol tarafta Türkiye'nin bilgi talep sayısını, sağ tarafta ise içerik kaldırma talep sayısını görebilirsiniz.

41
20
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
41
20
6
3
2