Türkiye'nin Yeni Yerli Dijital Platformunun Adı 'Başlat' Oldu!

51
11
6
5
1
Türkiye'nin Yeni Yerli Dijital Platformunun Adı 'Başlat' Oldu!
Türkiye'nin yerli dijital platformları arasına yenilere ekleneceği haberlerini geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Ancak bu platformlarla ilgili uzun bir süredir yeni gelişme yaşanmıyordu. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre yeni platformun adı Başlat oldu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin yerli dijital platformları arasına yenileri ekleneceği haberleri gündeme gelmişti. Hatırlarsınız ki bu haberlerin başında da TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından duyurulan yeni bir Netflix alternatifi platform yer alıyordu. 

Netflix, BluTV, Disney Plus gibi ülkemizde hizmet vermeye devam eden platformlara rakip olması beklenen ilk platformla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. Ortaya çıkan bilgilere göre yeni yerli dijital platformun ismi ‘Başlat’ olacak. 

Başlat’ın internet sitesi ve sosyal medya hesapları açıldı 

Başlat’ın Key Play Medya’ya ait olduğu ve medya sahibinin ise Yiğit Doğan Çelik isimli bir iş insanı olduğu belirtildi. Geçtiğimiz haftalarda dijital bir platform için 65 milyon dolarlık bütçe ayrıldığı ve bu platformun yakında duyurulacağı haberleri gündeme gelmişti. Üstelik ortaya çıkan haberlerde RTÜK onayının alındığı bilgisine de yer verilmişti. Bu haberlerden kısa bir süre ortaya çıkan Başlat’ın da bahsi geçen dijital platform olabileceği ileri sürüldü. 

Egirişim'in Kurucusu Hilmi Öğüt tarafından duyurulan Başlat’ın nasıl bir platform olacağı ve kullanıcılara neler sunacağı henüz belirsizliğini koruyor. Platformun sahibi olduğu söylenen Yiğit Doğan Çelik veya Key Play Medya’dan da konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. 

Kaynak : https://egirisim.com/2022/07/26/turkiyenin-yeni-dijital-platformu-baslat/
51
11
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
51
11
6
5
1