Donald Trump'ın Hesabını Kalıcı Olarak Engelleyen Twitter'ın Hisse Değeri Düştü

64
11
6
2
0
Twitter'ın Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurması, hisse senedi değerlerinde dalgalanmaya sebep oldu. Twitter'ın kararını duyurmasının ardından hisseleri %4 değer kaybetti.

Sosyal medya devi Twitter'ın, Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığından bahsetmiştik. Sosyal medya platformunun aldığı bu karar sonrasında borsadaki hisselerinde hareketlilik yaşandı ve Twitter hisselerinde düşüş yaşandı.

Fox Business'ta yer alan habere göre, Twitter'ın Trump'ın hesabını kalıcı olarak engellendiğini duyurmasından kısa bir süre sonra hisse senetlerinde %4'lük bir düşüş yaşandı. Twitter hisselerinin değeri 49,54 dolara kadar düştü.

Twitter'ın Trump'ı kalıcı olarak engellemesi, hisse değerini düşürdü

twitter hisse senedi değeri

Şu an haberi yaptığımız an itibarıyla Twitter'ın kote olduğu New York Stock Exchange'teki (New York Menkul Kıymetler Borsası) hisse değeri 51,48 dolar (379 TL). Bildiğiniz gibi Twitter'ın bu kararı almasının arkasındaki sebep, çarşamba günü Trump destekçilerinin kongre binasına düzenledikleri baskındı.

Perşembe günü Donald Trump'ın Twitter hesabı tekrar aktifleştirilmişti ve Trump, iki paylaşım yapmıştı. Bu iki paylaşımda Trump, destekçilerinin gelecekte sesinin daha gür çıkacağını söylemiş ve ayrıca ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın göreve başlama törenine katılmayacağını dile getirmişti.

Twitter, atılan bu tweet'lerin, "Şiddeti Yüceltme Politikasını" ihlâl ettiğini ve Donald Trump'ın hesabının kalıcı olarak askıya alınmasına karar verildiğini söylemişti. Donald Trump'ın resmi Twitter hesabında 88 milyondan fazla takipçisi bulunuyordu.

Ayrıca Twitter'a ek olarak Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarının da kapatıldığı duyurulmuştu. Ancak Facebook tarafında yapılan bu askıya alma işlemleri, Twitter'da olduğu gibi kalıcı değil 2 hafta sürecek.

Kaynak : https://www.foxbusiness.com/markets/twitter-shares-down-nearly-4-in-after-hours-trading-following-trump-ban
64
11
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
64
11
6
2
0