Twitter, İran’a Ait Bazı Haber Ajanslarının Hesaplarını Askıya Aldı

7
7
1
0
0
İran Devrim Muhafızları Ordusu, uluslararası denizcilik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Hürmüz Boğazı'ndaki bir İngiliz tankerini ele geçirmişti. Olaydan kısa bir süre sonra İran’ın bazı resmi ve yarı resmi haber ajanslarının Farsça hesapları Twitter tarafından askıya alındı.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA, yarı resmi Mehr Haber Ajansı ve İran Radyo ve Televizyon Kurumu’na bağlı Genç Gazeteciler Cemiyeti Haber Ajanslarının Farsça paylaşım yapan hesapları Twitter tarafından askıya alındı.

Mehr Haber Ajansı, yaptığı açıklamada Twitter’ın böyle bir harekete geçmesinin sebebini Hürmüz Boğazı’nda İngiliz tankeri Stena Impero’nun İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından el konulması olarak belirtti.

Söz konusu ajansların İngilizce, Arapça ve diğer dillerdeki hesaplarında benzer bir durum görülmüyor. Twitter'dan böyle bir hamlenin yapılıp yapılmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Nisan'da İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu. Buna karşılık olarak İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını açıklamıştı.

Instagram

Sosyal medya platformu Instagram, Nisan ayında ABD yönetiminin İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu resmen yabancı terör örgütleri listesine alması kararının ardından Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Eski Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, Silahlı Kuvvetler İnsan Kaynakları İdaresi Başkanı Musa Kemali ve bir dönem Devrim Muhafızları'nda görev yapan eski Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı İzzetullah Zergami'nin hesaplarına erişim engeli getirmişti.

Mayıs ayında da Twitter ve Facebook, siber güvenlik firması FireEye tarafından yayınlanan bir raporun ardından binlerce “İran kaynaklı kimliği belirsiz hesabı” engellemişti.

Twitter henüz İran ajanslarının kapatılmasına dair bir açıklama henüz yapmadı.

Kaynak : https://sputniknews.com/middleeast/201907211076307923-twitter-blocks-iran-news-agency-accounts-after-irgc-oil-tanker-seizure/
7
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
7
1
0
0