Vegan Beslenen Bebek, 'Yetersiz Beslenme' Nedeniyle Hayatını Kaybetti: Vegan Anne Müebbet Hapis Cezası Aldı

124
14
10
8
3
Amerika Birleşik Devletleri'nde bebeğini de kendisiyle aynı şekilde besleyen vegan anne, bebeğinin hayatını kaybetmesi nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Günümüzün en çok tartışılan konularından birisi olan vegan beslenme, bugün yaşanan bir olayla tekrar gündeme geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde vegan bir kadın, küçük yaştaki oğlunun yetersiz beslenmeden kaynaklı ölümü nedeniyle cinayetten hüküm giydi. Kadın, çıkarıldığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

38 yaşındaki Sheila O’Leary, paylaşılan detaylara göre ailesi gibi katı bir vegan beslenme tarzı uyguluyordu. Kadın, haziran ayında altı suçtan hüküm giymişti. Bu suçlar, kadının oğlu Ezra O’Leary’nin ölümüyle ilgili olarak yöneltilen suçlar idi ve birinci derecede cinayet, ağırlaştırılmış çocuk istismarı, ağırlaştırılmış adam öldürme, çocuk istismarı ve iki çocuk ihmali suçuydu.

1,5 yaşındaki bebek, 7 aylık bebek büyüklüğündeydi:

vegan

Yetkililer tarafından paylaşılan bilgilere göre O’Leary ailesi, sadece çiğ meyve ve sebze yiyordu. Fakat çiftin yürümeye başlayan çocuğu anne sütüyle besleniyordu. Polis raporuna göre çocuk, hayatını kaybettiğinde 18 aylık ve 8 kilo ağırlığındaydı. Fakat rapora göre bebek, bu yaşına rağmen ancak 7 aylık bir bebek büyüklüğündeydi.

Soruşturma heyeti, vegan çiftin 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğunun daha olduğunu ve bu çocukların da yetersiz beslendiğini belirledi. Sonuç olarak anne, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Baba Ryan Patrick O’Leary’nin ise daha önce hapse atıldığı ve halen burada tutulduğu, aynı suçlamalardan yargılanmasının beklendiği belirtildi.

Peki vegan beslenme çocuklar için faydalı mı, zararlı mı?

vegan

Vegan beslenmenin çocuklardaki etkisi üzerine günümüze kadar pek çok araştırma yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor. Fakat bugüne kadar yapılan araştırmalar, vegan olmayan çocukların ergenliğe daha erken girdiğini ve daha çabuk büyüdüğünü ortaya koymuştu. Zeka gelişimiyle ilgili bir araştırmaysa vegan çocukların zeka seviyesinin daha yüksek olduğunu göstermişti.

Öte yandan özellikle doğuştan vegan olan çocuklar üzerinde yapılan bir diğer araştırma, A ve D vitaminlerinin bu çocuklarda eksik olabileceğini göstermişti. Vegan beslenme ve çocuklar hakkında daha fazla araştırmanın yapılması, bu soruya kesin bir cevabın verilmesi için elzem durumda. Şu durumda vegan beslenmenin çocuklar için tamamen faydalı ya da zararlı olduğunu söylemek oldukça yanlış olur. Özellikle bebeklerdeki durum hakkında ise şu aşamada bir yorum yapılamaz.

Vegan beslenme hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız:

Kaynak : https://tr.euronews.com/2022/08/30/vegan-anneye-oglunun-yetersiz-beslenmeden-olumu-nedeniyle-omur-boyu-hapis-cezasi
124
14
10
8
3
Emoji İle Tepki Ver
124
14
10
8
3