Vivo Apex 2019: Parmak İzini Tüm Ekrandan Okuyabilen Bir Canavar

40
33
4
2
2
5G teknolojisini barındıran akıllı telefonun ne USB portu, ne ses tuşu ne de güç tuşu var. Hiçbir şey yok!

Bundan belki de on sene önce geleceğin telefonlarının girişsiz, butonsuz, sadece camdan oluşan koca bir parmak izi sensörü şeklinde olacağını tahmin edemezdik. Ama biz ne dersek diyelim, Vivo Apex tahminlerimizin ötesini zorluyor.

Katlanabilir telefonlar derken belki de geleceğin nasıl görüneceğini gözden kaçırıyoruz. Eğer gelecek asil ve pürüzsüzse, bilin ki Vivo Apex 2019 şeklindedir. Bu telefonun hiçbir girişi yok, güç ve ses tuşları da yok. Bu da telefonun teknik olarak suya dayanıklı olması anlamına geliyor.

Telefonun önünün ve arkasının Gorilla Glass ile korunduğunu bilsek de Vivo hangi versiyonu kullandığını henüz açıklamadı. Akıllı telefonun asıl iddiası ise parmak izi sensörünün tüm ekran yüzeyine dağılmış olması. Yani parmağınızı ekranın neresine basarsanız basın, telefonunuzun kilidini rahatlıkla açabileceksiniz. Yine de Vivo yetkilileri, daha yüksek güvenlik önlemleri için bir ya da iki parmağın daha telefona tanıtılmasının iyi olacağını söylüyor.

Ekranın herhangi bir yerine parmağınızı okuttuğunuzda o bölge aydınlanıyor, eğer bir uygulamanın üzerine parmağınızı yerleştirirseniz kilidin açılma hâlinde direkt olarak bahsi geçen uygulamaya girebiliyorsunuz.

Daha önce bahsettiğimiz gibi telefonda giriş yok. Type-C girişi bile yok. Telefonu şarj etmek için, eski MacBook'lara benzer bir sistem kullanılıyor. Bu sisteme Magport ismini uygun görmüşler. Bu sistem telefonu 18W güç ile şarj etmeyi başarıyor. Bunun dışında ne kablosuz şarj ne de 3.5 milimetre kulaklık girişi var.

Durum öyle vahim ki telefonda SIM girişi dahi yok. Bu yüzden Apex kullanıcıları eSIM kullanmak zorundalar. Aynı zamanda telefonun hoparlör ızgaraları da yok. Ses iletimi direkt olarak telefondan çıkan titreşimlerle kulağınıza iletiliyor. 

Telefonda hiç giriş olmadığı için teknik olarak suya dayanıklı olduğundan bahsetmiştik. Herhangi bir IP puanlamasına sahip olmayan akıllı telefonun en altında çok ufak bir mikrofon deliği olsa da Apex'in bu durum için bir önlem geliştirdiğini düşünüyoruz. 

Vivo, bir adım ileri giderek Apex 2019'u fütüristik bir akıllı telefon olarak tanıttığı için cihaz tüm fiziksel butonlarından arındırılmış. Güç ve ses tuşlarının da olmaması sebebiyle bunların yerine telefonun yan kısımlarında baskının şiddetini algılayabilen sensörler yer alıyor. Apex 2019 aynı zamanda sıvı soğutma sistemine sahip.

Telefon üç garip isimlendirilmiş renkte piyasaya sunulacak: Kuartz Beyazı, Titan Gümüşü, Meteor Grisi. Telefonun dış kısmının parlaklığı kendisine sürekli bakmak isteyenleri mutlu edecek cinste olsa da, ön kamera barındırmaması belki de cihazın tek eksik yanlarından birisi.

Arka kameralar birisi ultra geniş 13MP ve biri de 12MP olmak üzere hazırlanmış. Yine de yetkililer telefonda asıl önem verilen kısmın kameralar olmadığını söylüyor.

Siz bu yenilikçi fikirler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://www.cnet.com/news/vivos-apex-2019-lets-you-can-scan-your-fingerprints-anywhere-on-the-screen/
40
33
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
40
33
4
2
2