Vücut Isısıyla Çalışan, Şarja İhtiyaç Duymayan Akıllı Saat: PowerWatch

0
0
0
0
0
Bir akıllı saat düşünün, şarj olması için tek gereken şey; siz.

Akıllı saatlerin yapabildikleri geliştikçe batarya ömürleri de ters oranda düşüşe geçiyor. Ancak her gece şarj etmek yerine sizden beslenerek şarj olan bir saat kulağa nasıl geliyor?

Matrix Industries şirketinin PowerWatch isimli saatinin tam olarak yaptığı bu. PowerWatch, onu takan kişinin vücut ısısını kullanarak kendini şarj ediyor ve bu şekilde çalışıyor. Peki PowerWatch bunu nasıl yapıyor?

Matrix Industries, saatinin arka kısmına yani vücuda temas eden yerine yine kendi ürettiği bir termoelektrik jeneratörü yerleştirmiş. Bu jeneratör, saatin tüm işlemlerini rahatlıkla karşılayabilecek şekilde enerjiyi toplama konusunda tam anlamıyla elverişli.

Bunun yanı sıra saatin ön paneli, sahip olduğu metal çerçeve ile sürekli olarak soğuk kalıyor. Arka kısım vücut sıcaklığını emerken ön kısmın soğuk kalması, saatin içinde bir sıcaklık farklı oluşmasını sağlıyor, bu da jeneratörün oluşan sıcaklık farkını enerjiye dönüştürmesine olanak sağlıyor.

Saat kolunuzdan çıkardığınız anda güç tasarruflu uyku moduna geçiyor ve bu süreçte içinde bulunan dahili bataryadan şarj oluyor. Bu sayede saat ve tarih ayarları güncelliğini koruyabiliyor. Tabi alışık olduğumuz akıllı saatler gibi bildirim ya da benzeri şeyler alamıyorsunuz ancak telefonunuz ile Bluetooth yoluyla bağlantı kurarak saat temasını değiştirmeniz mümkün.

Ayrıca vücut ısınızdan yararlandığı için spor esnasında kalp ritminizi ve yaktığınız kaloriyi oldukça tutarlı bir şekilde de sizlere sunmakta. Indiegogo'da gerekli miktarı toplamaya çalışan PowerWatch, şu an için ihtiyaç duyduğu fonun %44'ünü toplamış durumda.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0