Watch Dogs Gerçek Oldu: Kötü Niyetli Hackerlar İlk Olarak ATM'leri Hedef Seçiyor

0
0
0
0
0
Watch Dogs Gerçek Oldu: Kötü Niyetli Hackerlar İlk Olarak ATM'leri Hedef Seçiyor
Bir siber güvenlik firmasının yayınladığı rapora göre hackerlar, gelir elde etmek için kendilerine ilk olarak ATM'leri hedef seçiyor.

Son dönemlerde hackerların bankaların çevrimiçi sistemlerini ya da çeşitli şirketleri hacklediğine ve bu yöntemle para ele geçirdiğine yönelik haberler duyuyoruz ve siber güvenlik dünyası gün geçtikçe dijital dünyadaki ödeme sistemlerine yönelmeye devam ediyor ancak bu yönelim banka şubelerine ve ATM'lere pek fazla yaramıyor.

Group IB isimli bir güvenlik şirketinin raporuna göre, İngiltere'nin ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu onlarca Avrupa ve Asya ülkesi, ülkelerdeki ATM'lere yönelik düzenlenen saldırılarla ciddi bir kayıp yaşamıştı ve bu saldırıyı yapan grup bir süre sonra tespit edilmişti. İşin ilginç yanı ise ATM'lerle fiziksel bağlantıda olmadan hacklenmeleriydi.

Artık dijitalleşen dünya ile birlikte bir donanımı hacklemek için fiziksel iletişimin çok da gerekli olmadığını söyleyen güvenlik şirketi, ATM'lerin uzaktan hacklenebildiğini ve bu sorunların önüne geçmek için bankaların ATM'lerin yazılımsal güvenliklerini arttırmaları gerektiğini söylüyor. Ayrıca bu hacklemelerin uzaktan yöntemlerle yapılması, saldırıyı yapan hackerların tespit edilmesini de zorlaştırıyor. Yine söylenenlere göre bankacılığın mobil gibi dijital platformlara yönelmesi ve bankaların bu değerlere aşırı önem vermesi ATM'lerde güvenlik açığı oluşmasına yardımcı oluyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0