WhatsApp Gruplarında 'İstenmeyen Kişi' Olmamak İçin Yapmanız Gerekenler

32
20
9
5
3
WhatsApp, gün içerisinde en çok kulladığımız uygulamalar arasındadır ve eminim ki hepimiz en az bir grubun içindeyizdir. Fakat bu gruplar sizinde tahmin edeceğiniz üzere bazen sinir bozucu da olabiliyor. Zira görünüşe bakılırsa bazı zamanlarda normal iletişim kuralları, WhatsApp gruplarındaki yazışmalarda neredeyse hiç karşımıza çıkmıyor.

Aile, arkadaş, ilgi alanı, hobi, apartman, işyeri, okul grupları; sizi hiç ilgilendirmeyen konularda sonu gelmeyen mesajlar, sahte bilgi paylaşanlar, kedi- köpek videoları, karikatürler vesaire. İşin özü WhatsApp gruplarındaki yazışmalara katlanmak, bazen gerçekten de tahmin ettiğinizden çok daha zor olabiliyor.

Ve madem öyle, işte gruplardaki o malum (sinir bozucu) şahıs olmamak adına dikkat edilmesi gereken hususlar:

Grup yöneticisi

WhatsApp grubu yöneticisi, gruptaki tüm gücü elinde bulunduran kişidir. Eğer yöneticiyseniz, kurduğunuz gruba ilişkin kuralları ne kadar erken belirleyip öbür grup üyeleriyle paylaşırsanız o kadar iyi olur.

Yapmayın; karşılıklı konuşmalar

Eğer bir WhatsApp grubu içerisindeyseniz, yapmamanız gereken tek şey varsa o da bir grup üyesiyle 'kişisel' diyaloğa girmektir. Zaten ismi üzerinde, grup konuşması. Öteki üyeleri ilgilendirmeyen konuları grupta konuşmak, diğer bireyleri en rahatsız eden davranışlardan biridir (hatta bunu birinci sıraya koyabiliriz). Bu tip mesajları ilgili üyeye özel mesaj olarak atabilirsiniz.

Yapın; doğru gruba mesaj attığınızdan emin olun

Yazdığınız mesajı 'Gönder' butonuna basmadan önce defalarca doğru gruba gönderiyor olduğunuzu kontrol edin. Eğer mesaj yanlış gruba giderse en iyi ihtimalle biraz utanırsınız, fakat yaptığınız bu gafınız o gruptaki insanları bir daha göremeyeceğiniz ölçüde büyük de olabilir. Dikkatli olun.

Yapmayın; spam

Grupları, üst üste attığınız veya sahte içerikli mesajlarla meşgul etmeyin. Yani 'bu mesajı 10 kişiye göndermezseniz' dünyanın sonu gelmez, bunu unutmayın.

Yapın; mesajlarınızı kısa ve öz tutun

Eğer söylemek istediklerinizi birkaç satırla anlatabiliyorsanız, neden 10 ayrı mesaj yollayasınız ki? Yanlış mı şimdi?

Yapmayın; 'hayalet üye' olmayın

Grup konuşmalarında, konuşmak istemeyenlerin yeri yoktur. Gruptaki diğer kişiler mesajların size ulaştığını, hatta mesajları okuduğunuzu görebiliyor. Yani atılan bir mesaja sizden gelmesi gereken bir yanıtı beklemek, diğer üyeler adına sinir bozucu olabilir.
 

Yapın; gruba yeni birini eklemeden önce diğer üyelere sorun

Evinize birbirlerini tanımayan 30 kişiyi davet edip onları bir odaya kilitler miydiniz? Tabii ki böyle bir şey yapmazdınız. Öyleyse WhatsApp'ta da gruba yeni birini eklemeden önce öteki üyeleri bilgilendirip onların da onayını alın.

Tüm bunların dışında gruptan ayrılmadan önce (örneğin; ben çıkıyorum, sonra görüşürüz) demek bile gruptakilere saygınızı göstermeniz açısından olumlu bir hareket olacaktır. Öyle ya; arkadaşlarınıza veda etmeden, onların yanından uzaklaşır mıydınız?

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-45406471
32
20
9
5
3
Emoji İle Tepki Ver
32
20
9
5
3