WhatsApp Mobil Veri Bağlantı ve İndirme Sorunu Nasıl Çözülür?

9
2
2
0
0
WhatsApp uygulamasında Wi-Fi üzerinden sorunsuz bir şekilde görsel indirebiliyor, ancak mobil veri üzerinden görsel indirmede başarısız oluyorsanız, bu sorunu hemen çözebilirsiniz. Yapmanız gerekenlere gelin yakından bakalım.

Android cihazınızdaki WhatsApp uygulamasının Wi-Fi bağlantısında çalışırken mobil veri bağlantısıyla çalışmaması gerçekten garip bir durum. Muhtemelen bu durumu düzeltmek adına birçok yöntem denemiş ve en sonunda telefonunuzu duvarlara fırlatma noktasına gelmiş olabilirsiniz. Merak etmeyin, WhatsApp mobil veri bağlantı ve görsel indirememe sorununu yaşayan bir tek siz değilsiniz.

WhatsApp mobil veri ile çalışmaması sorununu ele aldığımız rehberimizde, ne yapmanız gerektiğini adımlar halinde detaylıca anlattık.

Telefonunuz WhatsApp’a mobil veri modunda neden bağlanmıyor?

WhatsApp’ın önerdiği çözümler:

whatsapp mobil veri sorunu çözümü

Eğer telefonunuz WhatsApp üzerinde mobil veriden görsel veya ses dosyası indirmede hata veriyorsa, WhatsApp’ın kendi internet sitesinde önerdiği birkaç çözüm bulunuyor. Sizlere bunları aktardıktan sonra kendi önerilerimize geçeceğiz. Ama önce:

  • Telefonunuzu yeniden başlatın,
  • Eğer güncellemediyseniz WhatsApp’ı Google Play Store mağazasından son sürümüne güncelleyin,
  • Telefonunuzun Uçak modunu açın ve kapatın,
  • Telefonunuzda Ayarlar>Kablosuz bağlantı ve ağlar>Veri kullanımı>Ağ erişimi dizininden WhatsApp’ı bulun ve mobil verinin işaretli olduğundan emin olun,

whatsapp mobil veri sorunu çözümü

  • Ayarlar>Uygulamalar>Uygulamalar>WhatsApp dizininden Veri kullanımına girin ve WhatsApp’a mobil veri izninin verildiğinden emin olun,

whatsapp mobil veri sorunu çözümü

  • Android işletim sisteminin güncellemesi varsa mutlaka yapın.

Bizim önerdiğimiz ekstra çözümler:

  • WhatsApp önbelleğini silin,

whatsapp mobil veri sorunu çözümü

Bazen önbellek hatası yüzünden bu sorun meydana gelebiliyor. Telefonunuzda Ayarlar>Uygulamalar>WhatsApp>Depolama dizinine giderek Önbelleği Sil seçeneğine dokunun ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Bu sayede uygulamanız da hızlanacaktır.

  • Mobil veri APN’nizi sıfırlayın

whatsapp mobil veri sorunu çözümü

APN, en basit şekilde anlatacak olursak telefonunuzun mobil veri sağlayıcınızın ağı ile bağlantı kurmanızı sağlayan şey. Bunu mobil veriniz için bir Wi-Fi şifresi olarak düşünebilirsiniz ancak IP ayarları, gateway detayları ve daha fazlası ile çok daha karmaşık bir olay. Farklı telefonların farklı APN ayarlarına ulaşma dizinleri var ancak biz örnek olarak Ayarlar>Kablosuz bağlantı ve ağlar>Mobil ağ>Erişim Noktası Adları (APN) verebiliriz.

  • Ağ ayarlarını tamamen sıfırlayın,

whatsapp mobil veri sorunu çözümü

Eğer yukarıdaki çözümlerin hiçbiri işe yaramadıysa el ile düzeltilemeyecek bir sorun meydana gelmiş olabilir. Bu sorun ağ ayarlarından da kaynaklanıyor olabilir başka bir şeyden de. Ancak emin olmak adına görselde gördüğünüz dizinden sıfırlama bölümüne giderek Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine dokunun. (Not: Bu seçeneğe dokunup onayladığınız zaman kayıtlı olduğunuz tüm Wi-Fi ağlarının şifreleri gidecektir.)

  • Telefonu fabrika ayarlarına döndürün (Son Çare),

whatsapp mobil veri sorunu çözümü

Her şeyi ama her şeyi denediniz ve hâlâ WhatsApp mobil veri ile çalışmıyor mu? Bunun için size önerebileceğimiz son çözüm telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak. Bu işlem telefonunuzdaki her şeyi silecek ve ilk aldığınız günkü gibi saf ve bomboş olacak. Bu da telefonunuzda meydana gelmiş olabilecek her sorunu (bir nevi) çözecektir.

Telefonunuzdaki her şey silineceğinden öncesinde fotoğraflarınızın, müziklerinizin veya videolarınızın bir yedeklemesini almanızı tavsiye ederiz. (Google Fotoğraflar Aracılığıyla Fotoğraf Yedeklemesi Nasıl Yapılır?)

Böylelikle bir Webtekno rehberinin daha sonuna geldik. Bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehberden haberdar olmak için sitemizi takipte kalmayı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın :)

9
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
2
0
0