WhatsApp, Pakistan Seçimlerinden Önce Sahte Haberleri Engellemeyi Hedefliyor

7
2
1
0
0
Dünya çapında oldukça popüler olarak kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp, Pakistan’da bir hafta süren bir tanıtım kampanyasına başladı.

Çıktığı günden bu yana bizim için muhteşem bir iletişim aracı olan WhatsApp, şimdilerde Facebook’un da izlemiş olduğu bir politikayı kullanıyor. Pakistan’da bugün itibari ile başlayan bir tanıtım kampanyasında rol oynayan WhatsApp, asılsız haberler ile başa çıkmayı umuyor.

Dawn gazetesine verdiği reklamda, ‘Birlikte yanlış bilgi ile savaşabiliriz’ diyen WhatsApp, yapılan sahte haberlere karşı başa çıkmanın bir takım işi olduğuna inanıyor. Asılsız haberlerin fark edilmesi için göz önüne alınabilecek 10 ipucu olduğunu ifade eden WhatsApp, kullanıcılarına sahte haberlerde çok fazla yazım yanlışı veya imla hatası olabileceğini bu yüzden bunun kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan bir diğer ipucu, gelen ve yayılması istenen mesajlardan yöneydi. Gelen mesajları okuduktan sonra, birine daha atmak konusunda iki kere düşünülmesi gerekiyordu. Mesaj yayma işlemi milyonlarca insana ulaşabilir ve sahte haberlerin kulaktan kulağa gitmesine neden olabilirdi. Sadece seçim ve Pakistan için geçerli olmayan bu duruma, aslına bakarsanız günlük hayatta hepimiz dikkat etmeliyiz. Özellikle doğal afet veya önemli durumlarda gelen toplu mesajlar, ortalığa gereksiz bir telaş yaymamıza neden olabilir.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-07-whatsapp-stem-fake-news-pakistan.html
7
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
0
0