Windows 10’a Beleş Geçmek İçin Hala Bir Yol Var!

1
0
0
0
0
Windows 10’a Beleş Geçmek İçin Hala Bir Yol Var!
29 Temmuz’dan itibaren ücretsiz geçişi sona ermiş olsa da Windows 10’a hala para ödemeden geçmenin bir yolu var.

Bir yıl boyunca ücretsiz geçiş kampanyasından yararlanmayan kullanıcılar, 29 Temmuz tarihinden itibaren Windows 10’a geçiş yapmak istediklerinde belirli bir ücret ödemek zorunda kalacaklar. (hangi fiyatlarda olacağını şuradan açıklamıştık) Fakat birkaç gün önce paylaştığımız bir haberde, Windows 10’a geçmek için hala gizli bir yöntemin olduğundan da bahsetmiştik. Şimdi bu yönteme bir yenisi daha eklendi.

ZDNet’in haberine göre bazı kullanıcılar (hatta sitenin editörü dahil), Windows 7 ve 8.X’in ürün anahtarını kullanarak Windows 10’a ücretsiz olarak geçebildiklerini belirttiler. (ZDNet editörü Ed Bott, Windows 10’a geçiş yapmak için Windows 7 Ultimate’in ürün anahtarını girmeyi denemiş ve başarılı olmuş).

Bu yaşananlara rağmen Microsoft’un bir basın sözcüsü, Windows 10’a ücretsiz yükseltme tekliflerinin sona erdiğini ve bu sürümü kullanmak için W10 ürün anahtarının girilmesi gerektiğini söyledi. ZDNet editörü, Microsoft’un sözcüsüne ulaşarak kendisinin bu yöntemle -Windows 7 ve 8.X ürün anahtarının kullanılmasıyla- Windows 10’a geçtiğini söylemiş fakat bir cevap alamamış. 

Sonuç olarak şu an Windows 10’a geçmemiş olanlar, Windows’un eski sürümlerine ait ürün anahtarlarından bazılarını deneyerek geçiş yapabilme imkanlarına sahipler ve bu tamamen Microsoft’un yazılımsal bir açığından - ya da açıklarından- kaynaklanan bir problem olduğu için bana çok acımasızca gelmiyor açıkçası. Bunun dışında kullanıcıların Windows 10 için belirlenen fiyatları beklediklerinden yüksek bulması ve bu konudaki eleştirilerini yüksek sesle dile getirmesi, Microsoft’un böyle bir yola başvurup ‘aptalı oynamaya çalıştığı’ yönünde yorumlar da yapılıyor ki açıkçası bana hiç mantıksız gelmedi. 

Kaynak : http://www.zdnet.com/article/windows-10-free-upgrade-is-still-available-using-windows-7-and-8-product-keys/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0