Windows XP'nin Çağımızın Gerisinde Kalmasının 3 Gerekçesi

40
34
7
5
2
Her ne kadar büyük bir kitle tarafından halen kullanılmaya devam edilse de Windows XP'nin devamlılık arz etmediği bir gerçek. Biz de üç maddede bunun sebebini açıkladık.

İlk olarak 2001 yılının sonlarında piyasaya çıkan ve işletim sistemi tarihini baştan sona değiştiren Windows XP'nin fişi 2014'ün Nisan ayında çekilmişti. Halen Windows XP kullanmak durumunda olan ve sistemi yeni işletim sistemlerini kaldırmayanları bir kenara koyarsak Windows XP artık günümüz teknolojisine kifayet edemiyor. Peki bunun başlıca gerekçeleri neler?

1. Güvenlik

Hiç şüphesiz günümüzde Windows XP'nin başının en büyük belası güvenlik. Aciliyeti bulunan WannaCry yaması dışında 4 senedir hiçbir güvenlik güncellemesi almayan Windows XP şu an kurulu olan her bilgisayar için bir tehdit arz ediyor. Yeni Windows versiyonlarının eskisine ait kodlar içerdiği düşünülürse, bugün Windows 7 veya 8'de keşfedilen bir açık XP için de tehdit olacaktır. Tek bir fark var: XP'de bu açıklar artık kapatılmayacak.

2. Uygulama Desteği

Microsoft'un 2014 yılında Windows XP'den desteğini çektiğini açıklaması sonrası, üçüncü parti yazılım geliştiricilerin de XP'den elini eteğini çekmesi bekleniyordu. Ancak bu durum düşündüğümüzden de hızlı gerçekleşti. Güvenlik riskleri, kullanıcı azlığı ve XP için harcanan eforun getirisinin olmaması gibi birçok gerekçeden dolayı XP için yazılım geliştirilmiyor artık.

3. Özelliklerin Yetersiz Kalması

Sizler şu an Windows 10'da yapabileceğiniz her şeyi Windows XP'de de yapıyor olduğunuzu düşünebilirsiniz; ancak kazın ayağı öyle değil. Bu aradan geçen neredeyse 20 seneye dair bir nostalji arzusu. Özellikle görsellik açısından şu an Windows XP'ye tahammül edip edemeyeceğinizden emin değiliz.

'Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir' sözünü düşünürsek er ya da geç Windows XP'yi terk edeceğimiz kesin. Buna karşın yukarıda saydıklarımız da dahil hiçbir şey Windows XP'nin gelmiş geçmiş en efane işletim sistemlerinden biri olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/three-reasons-windows-xp-no-longer-makes-sense-in-a-modern-world-521813.shtml
40
34
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
40
34
7
5
2