Xiaomi, Elektrikli Otomobilinin Otonom Sürüş Görüntülerini Paylaştı: Tesla'ya Rakip Olmayı Kafaya Koymuş [Video]

18
7
1
1
1
Xiaomi Patronu Lei Jun, şirketin otomobil projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 2024 yılında sektör lideri olmak istediklerinden bahseden Jun, Xiaomi'nin otomobillerinde kullanılacak otonom sürüş sisteminin testlerine ait bir de video paylaştı.

Piyasaya sürdüğü tüm ürünler ile gündemi olmayı başaran Çinli teknoloji devi Xiaomi, bir süredir elektrik motorlu araba projesiyle gündemde. Birkaç yıldır iddia kapsamında olan otomobil geçtiğimiz dönemlerde nihayet resmileşti ve Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre 2024 yılında piyasaya sürülecek.

Şimdiyse Xiaomi'nin elektrikli arabasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şirket CEO'su Lei Jun, bu proje ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Twitter'da paylaşılan açıklamaya göre Xiaomi, 140 adet otomobiliyle Çin yollarında cirit atıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere bunun nedeni, aracın otonom sürüş sisteminin test ediliyor olması.

Lei Jun, otonom sürüş sisteminden memnun!

Xiaomi

*Xiaomi'ye ait olduğu ileri sürülen otomobil.

Lei Jun'un Twitter'daki paylaşımında, bir de videoya yer verildi. Bu video, Xiaomi'nin elektrikli otomobilinin otonom sürüş sisteminin neler sunduğunu gözler önüne seriyordu. "Test aracımız, çeşitli koşullarda güvenli ve sorunsuz bir sürüş deneyimi elde etti. En sevdiğim demolardan bazıları için aşağıdaki videoyu izleyin!" diyen Lei Jun, memnuniyetini bu şekilde dile getirmiş oldu.

"2024 yılında sektör lideri olmayı hedefliyoruz"

Lei Jun, başka bir Twitter paylaşımında ise teknik bilgiler sağladı. "Xiaomi 500 gün önce EV sektörüne girdi. Otonom sürüş için 500'den fazla çalışan topladı, ilk Ar-Ge aşamasında 3,3 milyar yuan yatırım (yaklaşık 500 milyon dolar) yapmayı planladı ve kendini tam yığın algoritmalar geliştirmeye adadı. 2024 yılında sektör lideri olmayı hedefliyoruz." diyen Lei Jun, oldukça iddialı bir çıkış yapmış oldu.

Xiaomi'nin otonom sürüş sistemini gösteren video:

Kaynak : https://eletric-vehicles.com/xiaomi/xiaomi-enters-testing-phase-with-140-self-driving-vehicles-in-china/
18
7
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
7
1
1
1