Xiaomi, Mi Mix 4 Harici 108 MP Kameralı 4 Telefon Daha Tanıtacak

34
6
5
2
0
Samsung'un yeni sensörleriyle birlikte 108 MP çözünürlüğünde kameralar gerçek olmak için hazırlanıyor. 108 MP'lik bir kameraya sahip ilk telefonun Xiaomi Mi MIX 4 olması bekleniyor ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre Xiaomi, bu telefonun haricinde dört adet 108 MP'lik telefon üzerine çalışıyor.

Akıllı telefonlarda ortaya çıkan megapiksel savaşları hiç hız kesmeden devam ediyor. Son galip, 64 MP çözünürlüğe sahip telefonlarken yeni 108 MP çözünürlüğe sahip telefonlar, tahtı almak için hazırlanıyor. Şu an için 0,8 um piksel boyutları hakkında tartışmalar devam etse de yakın zamanda piksel boyutunun dışında birçok akıllı telefon üreticisinin 108 MP gibi yüksek çözünürlükleri tercih edeceği düşünülüyor.

XDA Developers editörleri, Xiaomi gibi markaların çıkmamış telefonlarını inceleyerek yeni kamera sistemlerinde ne gibi gelişmeler olduğunu ortaya çıkarmaya çalıştı. Araştırmacıların ortaya çıkardığı bilgilere göre Xiaomi, Samsung ISOCELL Bright HMX sensörlerini kullanan bir değil birkaç telefon üzerine çalışıyor.

108 MP

MIUI'ın Mi Galery uygulaması, 108 MP çözünürlüğündeki fotoğrafları görüntülemek için yeni bir destek ediniyor ancak bu özellik; 'tucana', 'draco', 'umi' ve 'cmi' kod adlı cihazlarda çalışmak üzere tasarlanıyor. Bu dört kod adı, Xiaomi'nin henüz çıkmamış telefonlarına ait ancak telefonların Xiaomi ve Redmi olarak da ayrılma ihtimalleri de mevcut.

İşin asıl ilginç olan tarafıysa bu cihazlardan hiçbirinin Xiaomi Mi MIX 4 olduğu düşünülmüyor. Xiaomi'nin 108 MP çözünürlüğünde bir kameraya sahip olacağı bilinen Xiaomi Mi MIX 4'ün haricinde 4 adet 108 MP telefonun gelecek olması da hayranları ciddi anlamda heyecanlandırıyor.

Xiaomi

Akıllı telefonlardaki kamera savaşları çok hızlı bir şekilde gelişiyor. 48 MP çözünürlüklü telefonlar uzun bir süre 'hüküm sürmüştü' ancak 64 MP çözünürlüğe sahip telefonlar, yeni çıkmış olmalarına rağmen Xiaomi'nin Mi MIX 4 telefonuyla birlikte megapiksel savaşlarındaki liderliğini kaybetmiş olacak. Tabii ki bu da 108 MP çözünürlüklü telefonlar için de benzer bir durumun yaşanabileceğini gösteriyor.

Ürettiği sensörler ve fotoğraf makineleri konusundaki başarısıyla bilinen Sony'nin hâlâ bir sensör duyurmamış olması da buna bir işaret olabilir. Yine de bu söylentilerin yalnızca bir tahminden ibaret olduğunu belirtmekte fayda var. Xiaomi'nin 108 MP'lik telefonlarından sonra rekabetin nasıl ilerleyeceğini ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/xiaomi-draco-tucana-cmi-umi-phones-108mp-samsung-bright-hmx-camera/
34
6
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
34
6
5
2
0