Yandex, Avrupa’nın İlk Şoförsüz Taksi Hizmetini Başlatıyor

10
7
4
2
1
Rus internet devi Yandex, Rusya’nın özel ekonomik bölgesi İnnopolis’te, Avrupa’nın ilk 'kendi kendine (şoförsüz) çalışan taksi hizmeti' ile test sürüşünü gerçekleştirecek.

Tataristan Cumhuriyeti'nde (Rusya'ya bağlı), 2012'de teknoloji parkı olarak kurulan İnnopolis şehri bir ilke ev sahipliği yapacak. Yandex, İnnopolis'te kendi kendine ilerleyen şoförsüz taksinin test sürüşünü gerçekleştirecek.

Avrupa adına bir ilk olacak bu deneyim için yaklaşık 100 kişi kayıt yaptırdı. Katılımcılar üniversite, stadyum ve apartman blokları gibi farklı yerlerden kendilerini şoförsüz taksiler ile aldırabilecek.

Söz konusu hizmet ilk etapta 2 araçta kullanılacak. Araçlar, yolcularını belirli noktalara ücretsiz olarak taşıyacak. Araçlarda en fazla 3 yolcu yer alabilecek. Yandex'e göre geliştirilen servise daha sonra daha fazla araç ile varış noktası dahil edilecek.

İlk olarak 2017 yılında şoförsüz aracını çıkaran Yandex, bu piyasaya gireceğini açıklamıştı. 

Yandex dışında dünyanın farklı ülkelerinde de şoförsüz taksi hizmeti kullanıma girmişti. ABD merkezli NuTonomy şirketi, 2016 yılında Singapur'da böyle bir hizmeti başlattı. Tokyo'da da bu hafta, benzer bir sürüş testi yapıldı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201808301034966212-avrupa-ilk-soforsuz-taksi-hizmeti-rus-internet-devi-yandex/
10
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
7
4
2
1