Okan Buruk'un Oğlu Hakkında Söyledikleri Nedeniyle Eleştirilen Yayıncı Yaren Çakar'ın Avukatından Açıklama Geldi

86
15
5
4
3
Ünlü yayıncı Yaren Çakar, Okan Buruk'un oğlu hakkında söyledikleri nedeniyle sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulmuş ve Twitch'ten ban yemişti. Olayın üzerinden yaklaşık bir geçtikten sonra Çakar'ın avukatından açıklama geldi.

Ünlü Twitch yayıncısı Yaren Çakar, geçtiğimiz ayın sonlarında sosyal medyanın en çok konuştuğu isimdi. Çakar, yaptığı bir canlı yayın esnasında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un oğluyla ilgili söyledikleri nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Çakar, söylediklerinin ardından Twitch'ten de ban yemişti. Olayın üzerinden haftalar geçtikten sonra ünlü yayıncının avukatından açıklama geldi. 

Çakar'ın avukatı tarafından yapılan açıklama:

Avukat Ebrar Efkan Bilgiç, X (Twitter) üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, Çakar'ın binin üzerinde "tehdit, taciz, hakaret" mesajına maruz kaldığını aktarılırken şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkil Twitch yayıncısı Yaren Çakar'a yönelik; 27.08.2023 tarihinde başlatılan başta 'Sami Yen Haber' hesabı olmak üzere 'Hedef Gösterme' hali uzun süre devam etmiş ve müvekkil binin üzerinde 'Tehdit, Taciz, Hakaret' mesajlarına mağruz kalmıştır."

Açıklamanın devamında ise Çakar'ın ölüm tehditleri aldığı, sponsorluklarını kaybettiği ve güvenlik için şehir değiştirmek zorunda kaldığı ifade edildi. Yayıncıya yönelik mesaj veya başka yollarla hukuka aykırı fiil işleyen hesapların tek tek tespit edildiği ve suç duyurusunda bulunulduğu da açıklamalar arasında yer aldı. Ayrıca bu hesapların yasa dışı bahis ve kaçak yayın reklamı yaptığının tespit edildiği ve MASAK'a şikâyet edildiği de eklendi. 

Neler olmuştu?

Yaren Çakar, yorumları nedeniyle Twitch’ten banlanmıştı

Ünlü yayıncı, yaşananların ardından binlerce takipçiye sahip olduğu Twitch'ten banlanmıştı. Profiline girildiğinde, “Bu kanal, Twitch’in Topluluk İlkelerini veya Hizmet Koşullarının ihlali nedeniyle geçici olarak hizmet dışı” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Yaren Çakar, Okan Buruk’un oğlu hakkında bu sözleri söylemişti

Videoya ulaşamıyorsanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Çakar, bir canlı yayın esnasında Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’un fotoğraflarını açarak “Okan Buruk’un oğlu, hayatımda görüp görebileceğim en çirkin çocuk” gibi hoş olmayan söylemlerde bulunmuştu. İşte bu yayının ardından Çakar, sosyal medyada gündem oldu ve özellikle Galatasaray camiasından büyük tepki topladı. O anlara yukarıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Çakar, söylemleri hakkında özür dilemişti

Ünlü yayıncı, gelen tepkilerinden ardından sosyal medya hesapları üzerinden bir özür yayınladı. Açıklamasında, o günün kendisi için mental olarak kötü bir gün olduğunu, ne söylediğinin farkına varamadığını ifade etti. Çakar, tepkilerin devamı sonrasında ise Instagram hesabını da kapatmıştı. Ancak hesap daha sonra tekrar aktif hâle geldi.

Yemeksepeti, Çakar’la iş birliğini bitirdiğini duyurdu

Öte yandan Çakar’la iş birliği bulunan Yemeksepeti de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Dev şirket, X üzerinden yaptığı açıklamada “Merhaba, ilgili kişi ile iş birliğimizi dün itibarıyla bitirmiş bulunmaktayız. Dikkatinize sunarız” ifadelerini kullandı.

86
15
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
86
15
5
4
3