Yavaş Yavaş Galaksimize Yaklaşan Bir Başka Galaksi Gözlemlendi

33
8
1
1
0
Messier 90 adlı galaksi, Hubble Uzay Teleskobu tarafından görüntülendi. Bu spiral galaksi, 60 milyon ışık yılı uzakta olsa da yavaş yavaş galaksimize doğru ilerliyor.

Uzay çok büyük olsa da cisimler birbirleriyle sık sık çarpışıyor, yıldızlar etraflarındaki cisimleri kendine çekiyor, sürekli bir hareket devam ediyor. Bu hareket esnasında, galaksimize doğru geldiğini keşfettiğimiz bazı başka galaksiler de var.

Hubble Uzay Teleskobu, galaksinin güzel bir fotoğrafını elde etmeyi başardı. Galaksimize doğru hareket eden birkaç farklı galaksiden biri olan Messier 90, uzun süredir araştırmacıların gözetiminde bulunuyor.

Araştırmacılar, yaklaşmakta olduğu için ışık dalga aralığı kısalan galaksinin mavi gözüktüğünü belirtti. Bu durumdan dolayı, blueshift (maviye geçiş) adı verilen bir fenomen gözlemlendiğini de belirttiler.

Diğer galaksileri kırmızıya yakın renk tonlarında görmemizin sebebi, bu cisimlerin bizden uzaklaşıyor olmalarından kaynaklanıyor. Bize yaklaşan çok fazla galaksi yok. Virgo kümesinde bulunan Messier 90, 1200’den fazla galaksiden oluşan bir grubun üyesi. Bu küme aslında bizden uzaklaşıyor, Messier 90 kendi kümesinden farklı yöne hareket ediyor.

Hubble’dan gelen görüntü, kızılötesi, morötesi ve görülebilir ışıkla yapılan gözlemlerin sonuçları birleştirilerk ortaya çıkarıldı.

Kaynak : https://www.space.com/weird-galaxy-creeping-closer.html
33
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
8
1
1
0