Yaz Aylarında İyice Heyecanlı Hale Gelen E-Spor Ligleri ve Yayınlandıkları Platformlar

8
3
2
2
0
Oyun dünyası için e-spor ligleri hayli önemli organizasyonlar. Biz de bu sıcak yaz aylarında evden çıkası gelmeyenler için dev bir hizmetle halihazırda devam eden bazı e-spor liglerini ve yayınlandıkları platformları derledik.

Yaz geldi, güneş de dayanılmaz bir hal almaya başladı. Durum böyle olunca gölge altında, serinde, evden çıkmadan geçen zamanlar arttı. İşte tam böyle zamanlarda arkanıza yaslanıp takip edebileceğiniz e-spor müsabakaları, yaz aylarında da tüm hızıyla deveam ediyor.

Milyonlarca dolarlık ödüller için takımların amansızca mücadele ettiği e-spor ligleri, her zevke hitap eden oyunlardan oluşuyor. Özellikle bu dönemlerde bazı oyunların müsabakaları çok daha heyecanlı hale gelmiş durumda. İşte o e-spor turnuvaları ve takip edebileceğiniz adresler:

1. Overwatch

Overwatch Ligi'nin açılış sezonunda işler bu dönemlerde özellikle kızışmış durumda, nitekim büyük finallere artık çok yakınız. Tıpkı normal spor türlerinde olduğu gibi takımları şehirlerle özdeşleştiren ilk uluslararası e-spor ligine sahip olan oyunda bu nedenle New York'tan bir ekip hem Los Angeles'ı temsil eden takımla, hem de Londra'yı temsil eden bir takımla oynayabiliyor.

Ocak ayında başlayan Overwatch'ın normal sezonunun finali 27-28 Temmuz'da düzenlenecek. Final maçlarından önce iki haftalık play-off maçları oynanıyor ve biz bu play-off'ların şu an ikinci haftasındayız; dolayısıyla oyuncular 1 milyon dolar ödüllü şampiyonluk için son kozlarını oynuyorlar. Kalan 4 takım arasında üç takım ABD'den, bir takım ise İngiltere'den: Philadelphia Fusion, New York Excelsior, London Spitfire and Los Angeles Valiant.

Maçları takip etmek için Overwatch Ligi'nin Twitch sayfasınıOverwatchLeague.com'u ve MLG.com'u kullanabilirsiniz. Fikstürü de buradan bulabilirsiniz.

2. League of Legends

Güney Kore'deki dev League of Legends Dünya Şampiyonası'nın başlamasına artık sadece birkaç ay kaldı. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz aylarda takımlar, şampiyonaya katılmak için canla başla mücadele ediyorlar. 

Bahar ve yaz olarak ayrılan LoL serilerinde takımlar hem bölgesel, hem de uluslararası olarak mücadele ediyorlar. Kuzey Amerika ve Avrupa grupları puanlar toplayarak finallere katılmaya çalışıyorlar. Bu iki kıtadaki her bölgenin kazanan takımları şampiyonaya katılmaya hak kazanıyor. Bu da yaklaşık 5 milyon dolarlık ödül için mücadele etmek demek. 9 haftalık maratonun şu an için 5. haftasındayız, mücadele giderek kızışıyor.

Maçları takip etmek için Riot Games Twitch kanalını kullanabilirsiniz. Avrupa fikstürleri için buraya, Kuzey Amerika fikstürleri için buraya tıklayınız.

3. Fortnite

E-spor sahnesine yeni adım atan Fortnite, ilk yılında 100 milyon dolarlık ödül dağıtacağını açıklamıştı. 3 milyon dolar ödül dağıtılan ilk turnuvasından sonra Fortnite, 8 hafta sürecek ve 8 milyon dolar ödül dağıtılacak Summer Skirmish serilerine başladı. İkinci haftasına geçilecek serinin ilk haftası, beklentilerin bir nebze uzağında geçmişti.

Maçları takip etmek için Fortnite'ın Twitch ve Youtube kanallarını kullanabilirsiniz. Fikstürler duyuruları içinse Fortnite'ın Twitter sayfasını veya Summer Skimmish sitesini takipte kalın.

4. Arena of Valor

Mobil e-spor oyunlarını da yabana atmamak gerek. iOS ve Android üzerinde ücretsiz olan oyunun Dünya Kupası etkinliğinde 550 bin dolarlık bir ödül mevcut. Pek çok yönüyle League of Legends'ı andıran oyun, strateji ve iletişimin hayli önemli olduğu bir takım oyunu. Grup maçları başlayan ve 10 gün sonra final maçlarına geçilecek turnuva, oldukça heyecanlı ilerliyor.

Maçları takip etmek için Arena of Valor Twitch kanalını kullanabilirsiniz. Fikstürü görmek içinse buraya tıklayınız.

5. Call of Duty

Call of Duty Dünya Ligi finallerine 10 gün kalmışken, heyecan dorukta. Grup aşamasının 8. haftasındayız ve play-offların başlamasına çok az kaldı. A Grubu'ndan çıkacak takımlar şimdiden belli: Red Reserve, Team Kaliber, Echo Fox and Faze Clan. B Grubu'ndaki 8 takımın ilk 4'e girme mücadelesi ise hala sürüyor. 

Maçları izlemek için Call of Duty Twitch kanalını ve MLG.com'u takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/19/esports-summer-overwatch-fortnite-league-legends-pro-gaming-schedule/
8
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
2
0