Hiç Durmadan Türkiye'nin Çevresini Dolaşacak Yelkencinin Yolcuğu Başladı: Canlı Olarak Takip Edebilirsiniz

49
8
5
4
0
Yelken sporcusu Tolga Pamir, 17 Haziran günü saat 14.00'te Suana adlı tekne ile Artvin'in Hopa ilçesinden yola çıktı. Sporcunun amacı ise Türkiye'nin etrafını sadece yelken ile hiç durmadan dolaşarak İskenderun'a vararak bir ilki gerçekleştirmek.

Üç tarafı denizlerle çevrili, hatta bir de iç denizi olan bir ülke olarak su sporlarında da deniz sporlarında da istenilen seviyeye gelememiş olduğumuz bir gerçek. Bu konuda makus talihimizi değiştirmek isteyen çok sayıda sporcu var.

Bu sporculardan biri de Tolga Pamir. Bugün saat 14.00'te Artvin'e bağlı Hopa ilçesinden kalkan yelken sporcusunun amacı ise oldukça dikkat çekici. Sadece yelken kullanarak 1500 deniz mili yol kat etmeyi planlayan sporcu, ülkemizin etrafını dolaşarak İskenderun'a varmaya çalışacak.

Bir ilki gerçekleştirecek

tolga pamir

Pamir, yolculuğunu başarıyla tamamlaması durumunda bir ilki de gerçekleştirmiş olacak. Yapılacak olan deneme ile ilgili Twitter'da bilgiler paylaşan Erdem Yurdanur, "4-5 ay boyunca bu ilk ve zor deneme için sponsor aradık ama herkesin beğenisini kazandık, parasını alamadık. Benim kendi şirketlerim Admost ve Kaft destek oldu sadece. Bu yüzden pazarlama bütçemiz cok yeterli değil ve kendi çabalarımızla sosyal medyada duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Yurdanur ayrıca "Bu ülkede güzel şeyler yapmaya çalışan insanlar da var, biz bunu göstermeye çalışıyoruz. Bize kalben destek veren herkese selam olsun. Umuyorum ki, ilkini güzel bir şekilde yapacağımız bu deneme, her yıl başka yelkencilerin de denemesiyle uluslararası bir boyuta ulaşacak" ifadelerini kullandı.

İnternetten izlemek mümkün

4 denize meydan oku

Tolga Pamir'in yolculuğuna internet üzerinden eşlik edebilmek de mümkün oluyor. Bunun için burada yer alan bağlantıya tıklamanız yeterli olacaktır. Ayrıca Pamir'in yolculuk esnasında Facebook ve Instagram'da yapacağı paylaşımları da platformların isimlerine tıkladığınızda açılan profillerden takip edebilirsiniz.

Webtekno ailesi olarak biz de sporcuya başarılar diliyoruz. Sizce 1500 deniz mili sürecek olan bu yolculuk kaç günde tamamlanacak?

Kaynak : https://twitter.com/erdemyurdanur/status/1405525388780982292
49
8
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
49
8
5
4
0