MIT, Yapay Zekânın Zararlarını Azaltmak için 'Makine Davranışını' Araştıracak

10
1
1
0
0
Bir grup araştırmacı, farklı disiplinlerden bilim insanlarının, yapay zekâdan faydalanmak için daha kapsayıcı ve geniş bir çalışma alanı kurulması gerektiğini savundu.

MIT Media Lab’e göre, yapay zekânın geleceğini şekillendirenler sadece bilgisayar bilimciler ve mühendisler olmamalı. MIT’den Iyad Rahwan yayımladığı blog yazısında bu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Makinelerin yükselişini görüyoruz. Makineler, kararlar alan ve otonom olarak harekete geçen aktörler konumundalar. Bu çağrı, onlara sadece mühendislik ve bilgisayar bilimi ürünü olarak değil, kendi davranış düzenleri ve ekolojileri olan yeni bir sınıf olarak bakılması için bir çağrı."

Rahwan ve meslektaşları, bu yeni alana “machine behaviour” (makine davranışı) adını veriyor. Bu alan, yapay zekânın gizli tuzaklarına takılmadan, potansiyelini kullanmamıza izin veriyor.

Perşembe günü, Nature dergisinde araştırmaları yayımlanan grup, bu yeni çalışma alanının vizyonunu açıkladı. Bu gruba göre yapay zekâ ile birlikte biyoloji, ekonomi, psikoloji ve ötesinde çalışanlar iş birliği içerisinde çalışmalı. Buradaki umut ise birbirinden oldukça farklı olan bu çalışma disiplinlerini daha geniş bir yapay zekâ araştırma alanda birleştirmek.

Araştırmanın yazarları, yayımlanan çalışmalarında oluşturmak istedikleri yeni alan için “Yeteneğimiz için esas olan şey, yapay zekânın eylemlerini kontrol etmek, ondan faydalanmak ve zararlarını en aza indirgemek” dedi.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/mit-apocalypse-study-machine-behaviour
10
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
1
0
0