Samsung Galaxy Fold, Açıklanandan Çok Daha Yüksek Fiyatlara Satılıyor

35
12
7
5
3
Samsung'un bir faciayla başlayan katlanabilir telefon macerası hala devam etmekte. Eleştiriler sonucunda piyasaya sürülmeyen ve yeniden tasarlanan Galaxy Fold Güney Kore'de satışa çıktı. Ancak telefonu Hong Kong'da satmaya başlayan bazı satıcılar telefon için ütopik fiyat etiketleri yerleştirmişler.

Samsung’un topa tutulduğu ilk Galaxy Fold faciasından sonra yeniden tasarlanan yeni Galaxy Fold Güney Kore’de satışa çıktı. Telefonun çıkışından sonra ise paralel ithalatın ilk durağı Hong Kong oldu.

Çin dilinde Hong Kong’a getirilen ürünlerin başka bir ülkede yapıldığını belirtmek için ‘su ürünleri’ olarak anılır. Dolayısıyla Galaxy Fold’da ‘su ürünleri’ grubuna girmektedir. Hong Kong’un Mong Kok bölgesindeki birkaç market yeni Galaxy Fold’ları satmaya başladı başlamasına ancak fiyatları akıl almaz seviyelerde. Yeni Galaxy Fold’ların ülkedeki satışları 38.000 Hong Kong doları, yani 27.600 TL.

samsung galaxy fold

Hatırlayacak olursak Galaxy Fold’un satış fiyatı 2.000 dolar olarak açıklanmıştı. Bu fiyat, yaklaşık 4.800 dolar, söylenen rakamın yaklaşık 2,5 katı. Bunun arkasındaki sebet ise Galaxy Fold’ların sınırlı sayıda üretilmiş olmaları.

Samsung, yeni Galaxy Fold’lardan yalnızca 1.000 tanesini Güney Kore’de satışa çıkardı. Telefonun dünya çapındaki satışı ise 18 Eylül’de başlıyor. İlk etapta Singapur, Fransa, Almanya ve diğer birkaç Avrupa ülkesinde başlanacak satışlar ABD’ye bundan bir hafta sonra ulaşacak. Yalnız Hong Kong için herhangi bir tarih verilmedi. Bu durum da haliyle fiyatları uçuruyor ve paralel ithalata olan talebin artmasına neden oluyor.

Kaynak : forbes.com/sites/bensin/2019/09/13/imported-samsung-galaxy-fold-selling-for-4856-in-hong-kong/#34567baf22b7
35
12
7
5
3
Emoji İle Tepki Ver
35
12
7
5
3