Yalnızca Yer Çekimini(!) Kullanarak Işık Üreten Cihaz: GravityLight

0
0
0
0
0
Sadece yer çekimini kullanarak enerji üreten cihaz, üzerindeki LED ile karanlıktan kurtulmanızı sağlıyor.

Isaac Newton’un yer çekimini bulması ardından bilim insanları ve araştırmacılar, nesneleri yer çekimini kullanarak hareket ettirmeyi başarmıştı. Aynı zamanda yer çekimini kullanarak büyük merkezlerde yer alan kule saatleri de tamamen enerjisiz çalıştırılıyor. Kendimden de bir örnek vermek istiyorum; Almanya’da okuduğum okul olan Bismarck Schule’nin kulesinde büyük bir saati vardı ve yer çekimi mekanızmasıyla çalışıyordu. 

2015’te yapılan araştırmalar sonucu dünyada toplam 1.1 milyar insanın elektriksiz yaşadığı ortaya çıkmış. Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz GravityLight’ın mucitlerinden biri olan Jim Reeves, Afrika’da yaşayan insanların karanlıkta kalmamaları için bu proje üzerinde titizlikle çalışmış. Bildiğimiz üzere Afrika insanlarının çoğu geceleri yakıt kullanarak ışık oluşturuyorlar. Reeves’de çocukların karanlıkta ders çalıştığını göz önünde bulundurarak, yaptıkları ilk prototipin başarılı olması ardından GravityLight’ın seri üretimine geçip bunları Afrikalı insanlara dağıtmışlar.

Türkçe alt yazılı olarak izlediğiniz videoda; GravityLight’ın nasıl çalıştığını veya enerji ürettiğini anladığınızı düşünerek kısa bir özet geçmek istiyorum; Dişlilere takılan ağırlıklar -ki istediğiniz kadar ağırlık taksanızda, hep aynı hızda aşağıya inecektir- 20 dakika gibi bir süre boyunca bu dişlilerin dönmesini sağlıyor. Dişlilerse cihazın içerisinde yer alan 1600 RPM (devirlik) motorun dönmesini sağlıyor ve elde edilen bu enerji ile üzerindeki LED ışık yanıyor.

  

Kaynak : http://mashable.com/2016/11/24/gravity-light/#lZK3ZULywSqD
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0