İngiliz Polis Teşkilatı, Tutuklanan Bir Suçlunun 295 Bitcon'ini Kendi Hesabına Geçirdi

24
9
3
2
2
Yakaladıkları bir suçlunun tüm mal varlığına el koyan Surrey Polis Teşkilatı, bununla da yetinmeyip adamın bitcoin'lerini de kendi hesaplarına aktararak kripto paraya el koyan ilk ülke oldu.

Financal Times gazetesinin dün yaptığı bir habere göre Surrey Polis Teşkilatı, geçtiğimiz Ekim ayında para aklama suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılan Letonyalı Seregjs Teresko isimli bir adamı tutukladıktan sonra 295 bitcoin’ine el koydu. Yapılan soruşturmanın ardından adamın sahip olduğu mal varlıkları 1.5 milyon dolara alıcı bulurken, el konulan bitcoin’lerin o zamanki değerinin 5.000 dolar olduğu şu anda ise 20.000 dolar civarına ulaştığı belirtildi.

Konuyla alakalı Perşembe günü açıklama yapan yerel Surrey mahkemesi ise polis teşkilatının ele geçirilen bitcoin’lere el koyma haklarının bulunduğunu belirtti. Polis teşkilatının bitcoin’leri almak için kullanıcı bilgilerini ele geçirdiği ve alınan bitcoin’lerin denizaşırı transfer edildiği ifade edildi.

Yaşanan bu gelişme, İngiltere’deki  kolluk kuvvetlerinin bu tür varlıkları kolaylıkla ele geçirebileceğinin yanı sıra, teşkilatın teknolojiye ayak uydurduğu ve kripto para birimlerinin suç unsurlarında rolü olabileceğinin göstergesi olarak açıklanıyor. Geçen sene İngiltere’de bitcoin’lere daha rahat el konulabilmesi için kanunların bu yönde değiştirilmesi hakkında hukuk araştırma büroları tarafından öneri sunulmuştu.

The N8 Policing Research Partnership tarafından yapılan açıklamaya göre kripto para birimleri hakkında elde edilen kurumsal bilgiler, eğitim ev araştırma yoluyla İngiliz polis memurlarına öğretilecek.

Kaynak : https://www.coindesk.com/police-force-confiscates-295-bitcoins-from-criminal-in-uk-first/
24
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
9
3
2
2