Yerli 5G Baz İstasyonları Üretimi İçin Hazırlanan Kalkınma Planı Açıklandı

43
19
1
1
0
Telefon haberleşme teknolojilerinin yeni nesli olarak bilinen 5G teknolojisi ve hatta gelecekteki teknolojileri de hedef alan Ar-Ge ve üretim faaliyetleri desteklenerek 5 yıl içerisinde 5G teknolojisine sahip bir baz istasyonu geliştirilecek.

TBMM başkanlığına düzenli aralıklarla sunulan kalkınma planlarının on birincisi de gerçekleştirildi. Sunulan yeni plan, 2019 ve 2023 yılları aralığını kapsıyor ve elektronik sektöründe Ar-Ge kapsamında yapılan üretimleri ve ihracatı artırarak rekabet ortamını zenginleştirmeyi hedefliyor.

5g

Plan kapsamında 5G ve aynı yolu izleyen gelecek teknolojiler hedef alınacak. Planla birlikte elektronik haberleşme şebekelerinde ve altyapı bileşenlerinde yerli üretimin teşvik edilmesinin yanı sıra Ar-Ge faaliyetleri de desteklenecek. Tüm bu faaliyetler, yeni nesil mobil haberleşme teknolojileri dâhilinde destek alacak.

Yeni kalkınma planı, tüm dikey sektörlerde makineden makineye (M2M) ve IoT ekosistemi dâhilinde kullanılmakta olan yazılımsal ve donanımsal ürünlerin yerli olanaklarla üretilmesi için bir destek projesi başlatılacak.

5g

Sektörde bulunan rekabet ortamının güçlendirilmesi adına birtakım yatırımlar yapılacak. Bu bağlamda İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde bulunan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nden birer tanesi “İhtisas Elektronik ve Haberleşme Teknoloji Geliştirme Bölgesi” hâline getirilecek ya da yeni bir tane kurulması için destek sunulacak.

Bu hususlarda üretimin artması için bazı özel destek programları düzenlenecek. Yerli üretimi teşvik etmek adına yurt dışından alınan patentlere de bir şartla maddi destek sağlanacak. Patent alındıktan sonra belirli bir süre içinde, bu patenti temel alan daha da gelişmiş bir patent ortaya çıkarılması istenecek.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/5g-baz-istasyonlari-icin-2023-hedefi/1531123
43
19
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
19
1
1
0