Dünya'ya Teleskopla Bakarak Dinozorları Görebiliriz

14
6
1
0
0
Bir Reddit kullanıcısı gerekli hesaplamaları yaparak, belirli bir uzaklıktan Dünya’ya teleskopla bakılması halinde dinozorların görülebileceği teorisini ortaya attı.

Gökyüzünde gördüğümüz yıldızlar bizlerden binlerce - milyonlarca ışık yılı uzaklıkta bulundukları için, şu an aslında onların çok daha eski görüntülerini görüyoruz (yani zamanın gerisinden ilerliyoruz). Peki aynı durumu Dünya için geçerli hale getirecek bir çalışma ile bir zamanlar gezegenimizde yaşayan dinozorları görebilme ihtimalimiz var mı? Bir Reddit kullanıcısına göre evet.

Dinozorların ortalama 65 milyon yıl önce yaşadıkları hesabından yola çıkarak onları görebilmemiz için buradan 65 milyon yıl uzaktaki bir gezegenden Dünya’ya baktığımızı düşünelim. Buradan Dünya’yı görebilmek için lensin yaklaşık olarak 5,8x10^10 metre büyüklüğünde olması gerekiyor. Bu da ortalama Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin 3te 1’ine denk geliyor. 

Bu lens, Dünya’yı görmek içindi. Peki dinozorları görmek için ne kadar büyüklükte bir lens gerekiyor? Tam 4.4 ışık yılı büyüklüğünde! Bu da Güneş Sistemi’nin neredeyse 3 katı büyüklüğüne denk geliyor. Yani bütün insanlık binlerce yılını ancak bu lensin yapımına harcamalı ki teorinin gerçekleşme ihtimalini(!) görelim.

14
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
1
0
0