Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Mobil Uygulama

Turizm Bakanı’na Ait Etstur’un Google Play Store Puanı, Öğrenciler Tarafından 1,1’e Düşürüldü

Salgın nedeniyle bir kez ertelenip ardından yeniden 27 Haziran tarihine çekilen YKS’ye giren öğrenciler, bu kararı turizme bağlıyorlar. Bu düşünce ile hareket eden öğrenciler, Turizm Bakanı’na ait olan Etstur'un Google Play Store puanını 1,1 yıldıza gerilettiler. Benzer bir durum uygulamanın App Store sürümü için de geçerli.

Turizm Bakanı’na Ait Etstur’un Google Play Store Puanı, Öğrenciler Tarafından 1,1’e Düşürüldü
Şahin Kılınç Şahin Kılınç /

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), salgın nedeniyle önce ertelenmiş, ardından ilk kararlaştırılan tarihe geri çekilmişti. YKS’ye giren bazı öğrencilere göre erteleme kararının geri çekilmesinde "yurt içi turizmi hareketlendirme çabaları" etkili oldu. Bu düşünce ile hareket eden öğrenciler Turizm Bakanı’na ait olan Etstur şirketinin mobil uygulamasına Google Play Store’da düşük puanlar vererek, uygulamanın ortalamasını 1,1 yıldıza kadar geriletti.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Etstur ülkemizdeki en büyük turizm hizmet ağlarından birisine sahip. Ancak öğrencilere göre YKS’nin temmuz ayına ertelenme kararı, Turizm Bakanlığı’nın sektörün negatif etkilenmesini engelleme çalışmaları nedeniyle iptal edildi. Bu da öğrencilerin hem devlet yetkilisi hem de turizm sektöründe ticari bir figür olarak tanıdıkları Bakan Ersoy’un şirketi Etstur’a tepki göstermelerine neden oldu.

Etstur’un Google Play Store puanı 1,1 yıldıza geriledi:

Turizm Bakanı’na Ait Etstur’un Google Play Store Puanı, Öğrenciler Tarafından 1,1’e Düşürüldü

Google Play Store’da Etstur’a sadece düşük puan vermekle kalmayan öğrenciler, aynı zamanda yorumlarla da tepkilerini dile getirdiler. Özellikle TYT’nin düzenlendiği 27 Haziran tarihinde uygulamaya çok sayıda düşük puan verilince ortalaması hızla 1,1’e geriledi. Etstur’un Android uygulaması için şu anda 5 binden fazla değerlendirme var. Uygulamayı bugüne dek 1 milyondan fazla kullanıcı indirmiş görünüyor.

[APPLICATION:7738]Etstur (android) [/APPLICATION]

Öğrenciler tepkilerini yorumlarla dile getirirken, benzer bir durum uygulamanın App Store sürümünde de mevcut:

Turizm Bakanı’na Ait Etstur’un Google Play Store Puanı, Öğrenciler Tarafından 1,1’e Düşürüldü

Benzer bir durum uygulamanın iOS sürümü için App Store’da da geçerli. App Store üzerinde Seyahat kategorisinde 2. sırada olan Etstur uygulamasına da 7,7 binden fazla oy verilmiş görünüyor ve ortalaması 1,7 puana gerilemiş durumda.

[APPLICATION:7739]Etstur (ios) [/APPLICATION]

Öğrencilerin salgın döneminde üniversite sınavının düzenlemesine yönelik tepkileri artacağa benziyor. YKS’nin ikinci ayağını oluşturan AYT ise 28 Haziran Pazar günü düzenlenecek.

YORUMLAR

(10)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
S
Serhan Şeref Pinçe 5 yıl önce
Bu sinav cok onemliyse cocuklarin zaten durmadan calismasi lazim bahane bunlar ama psikolojik yondende bakmak lazim
J
jacques reverdi 5 yıl önce
Ben sınavın ertelenmesi veya ertelenmemesinde değilim. Herkes kendine göre haklı. Ben en son erken seçim kararı alındığında ertelenebilen bir sınavın, pandemi döneminde "gerek görülmemiştir" diye ertelenmemesindeyim. Bir erken seçim, insan hayatından daha önemli olamaz!!
M
Mehmet Can Akgül 5 yıl önce
Öğrenciler hazırlıksız falan yakalanmadı. Boş yere ağlıyorsunuz. Şuanda aklı selım olması gereken lise ve üniversite öğrencileri ortalığı karıştırıyor. Konularda azaltmaya gittiler yani dert edeceğiniz birşey yok. Bir kayıp yada darlama yok. Girin sınavınıza kurtulun. Üniversite öğrencileri ise yaz okulları bile online olduğu halde hala üniversite şehirlerine gidip kalıyorlar. Amaç kız/erkek arkadaşla vakit geçirmek. Ama lanet olsun ki PANDEMİ var.Biraz kafanızı çalıştırın ve sürekli şehirler arası yolculuk yapmayın. Bitsin bu salgın sonra nereye istiyorsanız gidin. Genç kesim gerçekten hiç kafasını kullanmıyor.