Yok Artık: Akıllı Tuvaletlerin Bile Hacklenebildiği Ortaya Çıktı

0
0
0
0
0
Japonya merkezli bir şirketin ürettiği akıllı tuvaletlerin hackerlar tarafından ele geçirilebildiği ortaya çıktı.

Hacklenmeyen bir teknoloji ürününün olduğuna şahit olabilecek miyiz acaba? Japonya merkezli Lixil şirketinin ürettiği ve ‘My Satis’ isimli bir Android uygulamayla kontrol edilebilen Satis tuvaletlerindeki bir açık, aynı uygulamaya sahip olan başka bir kullanıcının tuvaleti kontrol edebilmesine sebep oluyordu.

Uygulamadan direktif almak için Bluetooth kullanan ürünün her modelinde Pin kodu, dört tane 0 olacak şekilde ayarlanmıştı. Buradaki problem ise pin kodunun yenilenememesinden dolayı uygulamaya sahip olan başka bir telefonun tuvaleti kontrol edebilmesi. Konuyla ilgili bir araştırmacının raporu şu şekilde: "Bir saldırgan, basit bir şekilde My Satis uygulamasını indirebilir ve bu uygulamayı tuvaletin sürekli sifonu aktif etmesi için kullanabilir. Saldırganlar (ayrıca) ürünün beklenmeyen bir anda kapağını açmasına / kapamasına, bideyi aktif etmesine veya air-dry özelliklerinin kullanılmasına sebep olarak, kullanıcıya rahatsızlık verebilir."

İngiliz güvenlik uzmanı Graham Cluley ise BBC ile yaptığı konuşmada şu açıklamada bulundu: "Fiziksel şakaları seven birinin bunu kullanarak komşusunu, tuvaletinin 'ele geçirilmiş' olduğuna inandırabilir ancak ciddi bir siber-suçlunun bu güvenlik açığı ile niye ilgilenebileceğini bilmiyorum.


 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0