Yok Artık: Rus Milletvekillerine Göre FIFA 17 Gay Propagandası Yapıyor!

2
1
0
0
0
Rusya parlamentosuna göre FIFA 17’nin gay propagandası yapıyor oluşu oyun dünyası gündemine oturdu.

FIFA serileri her ne kadar iyi olsa da arada çıkan komik buglar bizleri fazlasıyla güldürmekte. Özellikle öpüşüyor gibi görünen futbolcular ile alakalı fazlasıyla dalga geçen oyun dünyası sonrasında ilk defa farklı bir tepki geldi. Hatta FIFA 17’ye gelen bu tepki bu hatalar ile alakalı değil.

The Guardian'ın raporuna göre, İngiltere Premier Ligi’nde, "Rainbow Daces" adlı bir hafta sonu kampanyası düzenledi. Bu kampanyada dünyanın en popüler spor yarışmalarının birinde oyuncular lezbiyen, gay, biseksüel ve transları desteklemek için gömlek üzerine gökkuşağı renkli danteller giyilmişti.

FIFA 17 oynanırken yapılan bu etkinlikte EA Sports da destek vermek amacıyla tüm gökkuşağı renkleri içeren kitlerini ücretsiz olarak yayınladı. Ardından Rus parlamentosundan tepki gören bu adım, Rusya’daki reşit olmayanlara yasaklanmış eşcinsel ilişkiye karşıt olduğu savunuldu.

Rus milletvekillerine göre oyun reşit olmayan çocuklar tarafından da oynanıyor ve yine kendi görüşlerine göre oyunun eşcinsel ilişkiyi açık bir şekilde desteklemesi kötü örnek olabilir. Eski bir altın madalyalı olimpik sporcu olan Rus vekil Irına Rodnina “Her devletin kendine ait iç kanunları ve düzenleri vardır, bu kurallara itaat etmeleri gerekmekte” diyerek tepki gösterdiği bu durum için Rus komünist partisinden ise “EA, bu oyuna yaş sınırı düzenlemesi getirmeli” uyarısında bulundu.

EA tarafından ise gelen cevaba göre İnsan Hakları Sözleşmesine göre LGBTİ üyelerinin dünyanın her yerinde herhangi bir işte çalışabileceği ve kendi seçimlerine destek verdikleri bildirildi.

Sonuç olarak genellikle ülkemiz adına konuştuğumuz oyun yasakları konusu ilerleyen günlerde Rusya gündeminde olabilir.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0