YouTube, Para Kazanması Devre Dışı Bırakılan YouTuber'lar için Yeni Programını Başlattı

20
5
1
1
0
Bugün Reddit’te ortaya çıkan bir haber, YouTube’un haksız yere para kazanma özelliği devre dışı bırakılan kanallar için yeni bir program başlattığını söylüyor.

Günümüz sosyal medya platformlarının en meşhurlarından YouTube, videolarında reklam özelliği yasaklanan içerik üreticileri için yeni bir sistem geliştiriyor. İçerik üreticilerinin hikayenin kendi taraflarını anlatmalarını kolaylaştırmak amacıyla YouTube, en azından bazı içerik oluşturucuları için bir videonun reklam yasaklarına itiraz etmesine izin verecek.

YouTube, şimdilik pilot aşamasında bulunan bu sistemle, oluşturulan bir inceleme ekibinin, para kazanma özelliğini kaybeden kanalların videolarını kontrol edeceğini söylüyor. Haber, ilk olarak Reddit’te paylaşılan bir e-posta ile yayınlandı ve kısa sürede yayıldı.

Program kapsamında neler olacak?

YouTube Yeni Program

Bu program kapsamında kanallarında reklam göstermeleri yasaklanan YouTube içerik oluşturucuları, kanalın içeriğini ve içeriğin yaratım sürecini açıklamak için çekecekleri "kısa bir video" ile temyize başvurabilecekler. Bir hakem komitesi kuracak olan YouTube, bu ekiple birlikte gönderilen kısa videoları inceleyip tekrar değerlendirmeye alacak. Bu sayede kanalında reklam göstermesi yasaklanan içerik üreticileri, 30 gün beklemek zorunda kalmayacak ve itirazlarını anlık olarak sunabilecekler.

Tabii ki bu yeni pilot program, herkese yardım etmek için tasarlanmadı. Örneğin, nefret dolu konuşma veya zararlı içerik içeren kanallar, para kazanma özelliğini geri kazanamayacak. Aksine, platformun şartlarına aykırı olmayan diğer nedenlerden dolayı reklam kazancı kaldırılan kanallar için incelemeler yapılacak.

YouTube

YouTube’un partnerlerine gönderdiği e-mail ise şu şekilde:

“Sizi, çekeceğiniz kısa bir video ile kanalınız ve üretim süreciniz hakkında daha fazla bilgi vererek YPP (YouTube Partner Programı) askıya alma kararına itiraz edebileceğiniz bir pilot programa katılmaya davet ediyoruz. Ekiplerimiz, videolarınız üzerinde değerlendirmeler yapacak ve eğer yapabilirsek temyiz başvurunuzu aldıktan sonraki 7 gün içinde para kazanma özelliğini tekrar aktif edeceğiz. Kanalınız şu anki durumunda değerlendiriliyor. Bu, temyiz başvurunuzu gönderirken kanalınızda değişiklik yapmamanız gerektiği anlamına gelir.”

Bu pilot program, şimdilik sadece çok küçük bir grup ile test ediliyor, YouTube alınan sonuçların ardından programı daha geniş bir kitleye yayabilir.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/14/youtube-ban-video-appeals/
20
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
1
1
0