ZES, Elektrikli Şarj İstasyonlarıyla Türkiye'nin 5 Büyük Şehrini Birbirine Bağlıyor

57
4
2
2
1
Dünya genelindeki büyük otomobil üreticileri elektrikli ve otonom araçlara yatırımlarını devam ettirirken ülkemizde de bu araçlar için altyapı yatırımları yapılıyor. Bu yatırımları yapan şirketlerden bir tanesi de ZES.

Dünya Sıfır Emisyon Günü’nün gelmesiyle birlikte karbondioksit salınımı tartışması tekrar gündeme geldi. Birleşmiş Milletler’in geçtiğimiz yıl açıkladığı rapora göre karbon salınımı geçtiğimiz dört yıldan sonra ilk kez artış gösterdi. Karbon salınımını artıran en büyük unsurlardan bir tanesi de fosil yakıt kullanan araçlar.

Zorlu Energy Solutions (ZES), sıfır emisyon konusunda elektrikli araçların ön plana çıktığını söylerken eldeki son verilere göre ZES’in elektrikli araç şarj istasyonu sayısı ve soket sayısı arttı. Türkiye’nin beş büyük şehrini birbirine bağlayan ZES elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 77’ye, soket sayısı ise 168’e yükseldi.

Elektrikli araç şarjı için gerekli altyapı

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Elektrikli araçlar; çevreci olmalarıyla, tasarruf yönleriyle ve gürültüsüz olmalarıyla dikkat çekiyor. Tabii bu araçların ülkemizde kullanılabilmesi ve üreticilerin ülkemiz pazarına girmesi için de belli altyapıların tamamlanmış olması gerekiyor.

Bu altyapı için girişimde bulunan şirketlerden bir tanesi de ZES. Şirket İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi illeri birbirine bağlarken 77 konumda, 122 üniteyle ve 168 soketle hizmet veriyor. Şirket kısa ve orta vadede konum sayısını 100’e, uzun vadede ise 1000’e çıkarmayı planlıyor.

ZES’in normal ve hızlı olmak üzere iki tip şarj istasyonu bulunuyor. Normal istasyonda AC-22 kW, hızlı istasyonda ise DC-100 kW değerinde şarj hizmeti sunuluyor. Hızlı şarj istasyonlarında aracın tipine ve modeline bağlı olmak üzere 30 ile 60 dakika arasında şarj hizmeti sunulurken hızlı şarj noktaları ayrıca aynı anda 4 aracı şarj edebiliyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/turkiyenin-5-buyuk-sehrini-birbirine-bagliyor-5345391/
57
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
57
4
2
2
1