Yerli Elektrikli Araç Tragger, Teknofest’te Tanıtıldı

30
3
3
2
0
Tamamen elektrikli olarak çalışan, yerli üretim ‘Yeni Nesil Hizmet Aracı’ TRAGGER T-Car, Türkiye’nin en büyük havacılık ve teknoloji fuarı olan Teknofest’te ilk defa yollara çıktı. Araç, etkinlikte büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin son yıllardaki amaçlarından bir tanesi, kendi teknolojisini kendisi üretebilen bir topluma dönüşmek. Bu dönüşümün insanlara anlatılabilmesi ve Türk yapımı araçların bilinirliğinin artması için de en önemli etkinliklerden biri fuarlar. Türkiye’nin en büyük sanayi ve teknoloji fuarlarından biri de Teknofest. 

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan etkinlikte dikkat çeken araçlardan biri ise TRAGGER. Bu araç, yeni nesil hizmet aracı olarak tanımlanıyor ve duruma göre yolcu, yük ve ekipman taşıyabiliyor. Yerli ve milli araçlardan olan TRAGGER, tamamen elektrikli ve festival alanında ulaşım sponsoru olarak kullanılıyor.

tragger t-car

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği alan aracı, TRAGGER ailesinin en yeni üyesi olan T-Car olarak tanıtılıyor. T-Car, turistik tesisler, oteller, tatil köyleri, kampüsler, şehir hastaneleri, hava limanları, fabrikalar, kapalı alanlar ve limanlar gibi yerlerde yolcu ve yük taşıyabiliyor. Pek çok farklı alanda hizmet verebilen T-Car'a katılımcılar da büyük ilgi gösteriyor.

t-car

Araç, tercihe göre 2, 4 veya 6 kişilik olabiliyor. Ayrıca hizmet aracı, ambulans, güvenlik, engelli taşıma gibi amaçlara da uygun olarak düzenlenebiliyor. Araç, aynı zamanda otonom sürücü teknolojilerinin gelişimi ve yaygınlaşması için düzenlenen Teknofest Robotaksi Yarışması için, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri tarafından otonom ready araç platformu haline de getirildi. Aracın sürüş, frenleme ve yönlendirme fonksiyonları özel donanımlarla düzenlendi. Yarışmaya katılan ekiplerin, kendi sürüş sistem ve yazılımlarını bu araca entegre etmesi bekleniyor. Daha sonra da araç, belli görevleri yerine getirmek üzere piste çıkartılıyor. 

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/yuzde-100-elektrikli-yerli-traggera-yogun-ilgi-5343746/
30
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
3
3
2
0