Zuckerberg, Facebook'un Varlığını Riske Atacak Olan Şeyi Açıkladı

36
13
4
2
1
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ABD’de başkan adayı Elizabeth Warren’ın seçilmesinin "Facebook için varoluşsal bir tehdit" oluşturacağını söyledi. Zuckerberg, devam eden davalar konusunda da iddialı olduğunu belirtirken Twitter’ın olası bir müdahale ile başa çıkamayacağını söylüyor.

The Verge’ün yayınladığı bir ses kaydına göre Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, temmuz ayında şirketin karşılaştığı zorluklar ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. Zuckerberg, ses kayıtlarında Demokrat Parti'den Başkan aday adayı olan Senator Elizabeth Warren’ın seçilmesi hâlinde kendileri gibi dev teknoloji şirketlerinin batacağını söylüyor. Zuckerberg’e göre Warren seçilirse yasal yaptırımlarla karşılacaklar ve bu davaları da kazanacaklar. 

Zuckerberg, kendi hükûmetlerine karşı mahkemeye gitmek istemediklerini söylerken ülkelerine önem verdiklerini ancak durumun varlıklarını tehdit etmesi durumunda mücadele etmekten geri durmayacaklarını söyledi. 

Warren: 'Facebook gibi firmaların düzeltilmesi gerek'

elizabeth warren

Warren, daha önce attığı bir tweet'te Facebook gibi firmaların düzeltilmesi gerektiğini söylemişti. Zuckerberg’e göre çözüm, büyük teknoloji firmalarını bölmek değil. CEO, ayrıca böyle bir hareketin seçimlere müdahale edilmesini daha olası hâle getireceğini söylüyor. Facebook’un nefret söylemlerini bastırmada, boyutundan kaynaklı olarak daha başarılı olduğunu savunan genç milyarder, Twitter’ın aynı başarıyı yakalayamayacağını söylüyor. 

Zuckerberg, karar verme yetkisi kendisi olmasa şimdiye kadar şirketten birkaç defa kovulacağını söylemeyi de ihmal etmedi. Şu anda Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından inceleme altında alınan Facebook, özellikle Instagram ve WhatsApp’ı aldığı için "antitröst yasasını" çiğnemekle suçlanıyor. Ses kaydına göre Zuckerberg, gençler arasında popüler olan TikTok’u da almayı planlıyor.

Konuyla ilgili olarak Facebook ya da Warren’dan herhangi bir açıklama gelmedi. Yine de yakın zamanda iki taraftan birinin bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/facebook-mark-zuckerberg-elizabeth-warren-leaked-audio/
36
13
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
36
13
4
2
1