32 Bin TL ile Murat 124'ü Canavara Dönüştüren Adam

6
3
2
1
0
Klasik arabalara karşı özel bir ilgisi olan Sinan Mengilliboğa, 2 bin TL’ye satın aldığı Murat 124’ü çok hoş görünecek şekilde modifiye etti.

Sinan Mengilliboğa, klasik otomobillere tutkulu olan Sivaslı bir abimiz. Hurda halindeki Murat 124’ü (Hacı Murat olarak da bilinir) 2 bin TL’ye satın alan Mengilliboğa, toplam 32 bin TL harcayarak tam bir sanat eserine dönüştürdü.

Modifiye işlemini tam 7 aylık bir çalışma süresinin ardından tamamlayan Mengilliboğa, uzun zamandır klasik araçlar üzerinde çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Biz babadan kalma klasik arabalarla büyüdük. Biz de geride kalanlarımıza bir miras bırakalım en azından insanlar geçmişini bilsin diye bende oğluma yaklaşık 1.5 yıl önce araba yapma sözü verdim. Sivas'taki ustalarımla yaşlı bir amcayı zor bir şekilde ikna ederek onu çok sevdiği yıllar önce aldığı Hacı Murat'ından ayırdık."

Aracın satın aldıkları sırada çok yıpranmış olduğunu, üretildiği tarihten bu yana geçen süre içerisinde artık ölme derecesine geldiğini söyleyen Mengilliboğa, "Yıllara meydan okumasına rağmen ölme derecesine gelmiş bir araçtı. Biz kış bitmesiyle birlikte arabayı tamamen soyarak çıplak hale getirdik. Yaklaşık 17-18 ilden toparladığımız orijinal parçalarımızla birlikte aracı modifiye etmeye başladık. Tamamen bitmemiş haliyle 7 ayımızı aldı. Aracı biz 2 bin liraya aldık. Çalışır vaziyetteydi. Ticari araç olarak zamanında kullanılmıştı. Biz o rengi ile almıştık. 2 bin liraya aracı aldık. Parçasından, işçiliğine, kargosundan, el emeğine harcamamız 32 bin lirayı buldu" şeklinde konuştu. 

6
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
0