2021 Yılında Türkiye'de Satılan Her İki Toyota'dan Biri Hibrit Olacak

36
3
3
1
0
Hibrit araç teknolojileri konusunda önemli yatırımlara imza atan Toyota’nın Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, firmanın ülkemizdeki hedeflerinden bahsetti: 2021 yılında satılan araçların yarısından fazlası hibrit olacak.

Elektrikli ve benzinli motorlara sahip olan hibrit arabalar, her geçen gün popüler olmaya devam ediyor. Elektrikli araç üretimi konusunda önünde ciddi bir plan bulunan Toyota, bu geçiş döneminde Türkiye pazarındaki faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’deki 59. ve İstanbul sınırları içindeki 8. satış merkezini açan Toyota, 2012 yılına kadar ülkemizde sattığı her iki araçtan birisinin hibrit olacağı iddiasında. Firma adına açılışta konuşan Ali Haydar Bozkurt, aynı zamanda 2020 yılına kadar Toyota’yı Türkiye’nin en sevilen markası yapmak istediklerinden bahsetti. Bozkurt, "Bu hedefe giden yolda bayi ağının güçlenmesi son derece önemli. Mevcut ekonomik  şartlarda Toyota markasına güvenerek bu yatırımı gerçekleştirenleri kutluyorum" dedi. 


Sakarya'da üretilen hibrit motorlu C-HR

Bozkurt, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çevre dostu yaklaşımları sürdürüyoruz. Toyota çevreye duyarlı üretim anlayışını motor teknolojilerinde de ortaya koyarak hibritin yaratıcısı ve öncüsü olmuştur. Bugün 12 milyonu aşan hibrit satışıyla bu alanda da liderliğini sürdürmektedir." açıklamasında bulundu. 

Dizel ve benzinli araçların geleceği hakkında açıklamalarda bulunan yetkili, “Tüm dünyada dizellerle ilgili birçok önlem alınmaya başlandı. Bu kararlara paralel olarak önümüzdeki 3-5 sene içerisinde dizel motor geliştirmeyeceklerini anons ettiler. Benim görüşüm, 2020 sonrasında dizel otomobil satışlarında ciddi bir düşüş yaşanacaktır ve hibrit araçların satışı artacaktır. Toyota olarak 2021'de Türkiye'deki toplam satışlarımızın yarısından fazlasının hibrit olmasını hedefliyoruz." dedi.

36
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
3
3
1
0