Acıkan İnsanların Sinirli Olmalarının Sebebi Bulunmuş Olabilir

24
5
1
1
1
Açlık baş gösterdiğinde meydana çıkan öfkenin sorumlusu, guruldayan mideniz olmayabilir.

Çünkü gerçekleştirilen yeni bir araştırmaya göre; açlık hissini izleyen negatif duyguların kaynağı, açlığın kendisinden ziyade çevresel faktörler.

Birçok kişi, acıktığında mutsuz, sabırsız, isteksiz veya abartılı derecede öfkeli olabiliyor. Bu, yaygın görülen bir durum olmasına rağmen açlıkla beraber meydana çıkan bu olumsuz duyguların sebeplerine ilişkin şimdiye kadar çok az sayıda araştırma yapıldı.

Fakat Amerikalı bilim insanları tarafından yürütülen bu yeni çalışmada; yaklaşık 400 denekten ne kadar aç olduklarını söylemeleri istendi ve akabinde kendilerinde pozitif, nötr ya da negatif hisler oluşturmak için tasarlanmış rastgele fotoğraflar gösterildi.

3 grup fotoğrafın yanında, rastgele seçilmiş Çince bir yazı sembolü de gösterildi ve memnuniyetlerini derecelendirmeleri talep edildi. 

Aç olan katılımcılar, sadece önce negatif his oluşturmak maksadıyla tasarlanmış fotoğraflardan sonra Çince sembolü negatif olarak derecelendirdiler. Nötr veya pozitif fotoğrafları görenler ise sembole karşı herhangi bir olumsuz tepki göstermedi.

Araştırmadan çıkan neticeye göre öfkenin nedeni doğrudan açlık değil; açlıkla ortaya çıkan memnuniyetsizliğin, öbür insanlara veya içinde bulunulan duruma yönelik güçlü bir duygu olarak yorumlanması.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201806131033846182-acikan-insanlarin-sinirlenmelerinin-nedeni-kesfedilmis-olabilir/
24
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
1
1
1