Asus'un Artırılmış ve Sanal Gerçeklik Odaklı Telefonu ZenFone Ares Tanıtıldı!

18
9
3
2
1
Tüketicilerin artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisini en iyi şekilde deneyimleyebilmeleri için bu teknolojilere özel cihazlar olması gerektiğini düşünen Asus, artırılmış ve sanal gerçeklik odaklı akıllı telefonu ZenFone Ares'i tanıttı.

Tayvanlı teknoloji şirketi Asus, geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüş olduğu ZenFone AR modeli ile birlikte artırılmış gerçeklik odaklı akıllı telefon geliştiren ilk üreticilerden biri olmuştu. ZenFone AR, artırılmış gerçeklik konusunda sıradan bir telefona göre iyi bir performans gösterse de fiyatının seviyesindeki diğer cihazların üzerinde oluşu, ZenFone AR’ın popüler bir cihaz olmasının önüne geçmişti.

Yaptığı hatanın farkında olan Asus, artırılmış gerçekliğe odaklanan yeni modeli ZenFone Ares'i daha güçlü özelliklerle ve daha uygun bir fiyatla tanıttı. Cihaz, 1440×2560 piksel gibi oldukça yüksek bir ekran çözünürlüğüne sahip olsa da ekranın yalnızca 5.7 inç boyutunda ve 16:9 formatında olması bir eksi olarak göze çarpıyor. Yine de Super AMOLED ekran paneli oldukça gelişmiş bir görüntü kalitesi sağlıyor.

ZenFone Ares, Asus’un Tru2life teknolojisi sayesinde sanal gerçeklik setlerinin görüntü kalitesini ciddi şekilde iyileştiriyor. Ayrıca SonicMaster 3.0 Hi-Res ses teknolojisi ve DTS kulaklıklar, cihazın en üst seviye ses deneyimi sunmasını sağlıyor. USB Type-C bağlantı noktasına sahip cihaz, Qualcomm’un Quick Charge 3.0 teknolojisi sayesinde oldukça hızlı şarj edilebiliyor.

Asus ZenFone Ares Özellikler

  • İşlemci: Snapdragon 821
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB depolama + MicroSD
  • Ekran: 5.7 inç 1440×2560 piksel Super AMOLED
  • Arka Kamera: 23MP, f/2.0 diyafram
  • Ön Kamera: 8MP, f/2.0 diyafram
  • Batarya: 3300mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.0 Oreo

Şu an için yalnızca Tayvan’da satışa çıkan Asus ZenFone Ares, 330 dolar yani 1550 TL fiyat etiketine sahip. Bu da cihazın giriş seviye özelliklere sahip olan LG X5 (2018) ile aynı fiyata amiral gemisi özellikler sunduğu anlamına geliyor. Fakat Snapdragon 821’in biraz eski bir işlemci olduğunu da belirtelim.

Kaynak : http://techpp.com/2018/06/18/asus-zenfone-ares-specs-price-features/
18
9
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
9
3
2
1