Bir Dönemin Efsanesi Yahoo Satılıyor

0
0
0
0
0
ABD'li GSM operatörü Verizon, Yahoo şirketini 5 milyar dolara almaya hazırlanıyor.

İnternetin popüler olduğu dönemde en popüler site ve hizmetleri barındıran Yahoo, internette içerik tüketim anlayışının değişmesine ayak uyduramayarak ciddi bir düşüş yaşamıştı.

Birçok konuda geri kalan Yahoo ilerleyen yıllarda mobil sektöre yönelse de bu konuda geç kalması ve artık birçok şirketin baskın olduğu mobilde ses getirmeye çalışması ne yazık ki tam olarak işe yaramamıştı.

Şu anda haberler servisiyle çok kötü durumda olmayan Yahoo eskimesine rağmen halen daha potansiyel vaat ediyor. Hem şirketin kötüye gitmesi, hem de halen potansiyel barındırması ise ABD merkezli GSM operatörü Verizon'un ilgisini çekti. Verizon konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yahoo'yu satın alacağını ve bu sürecin hala devam ettiğini belirtti.

5 milyar dolar değeri var

Verizon'ın Yahoo'yu satın almak için teklif ettiği miktarın ise 5 milyar dolar olduğu söyleniyor. Yahoo'nun yaşıtı olan teknoloji şirketlerinin değeri 100 milyar doları aşmışken başarısızlıkları art arda yaşayan Yahoo, belki de 5 yıl önce ettiği değerden çok daha ucuza satılıyor. Tabii yine de eskisi kadar güçlü olmayan bir şirket için 5 milyar dolar küçümsenecek bir rakam değil.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0