Karşınızda Kripto Para İşlemlerini Yapabileceğiniz, Dünyanın İlk Blok Zinciri Telefonu: FINNEY

7
3
2
1
0
Sirin Labs, yepyeni akıllı telefon konseptini blok zinciri teknolojisi üzerine inşa etmişti. Firma “dünyanın ilk blok zinciri telefonu” Finney’in bütün detaylarını sundu. Cihazla kripto para işlemleri güvenli şekilde gerçekleştirilecek, fiyatı ise bin dolar olacak.

Blok zinciri teknolojileri yavaş yavaş aklınıza gelecek bütün teknoloji sektörlerinde yer etmeye başladı. Sirin Labs tarafından geliştirilen dünyanın ilk blok zinciri telefonu Finney, geçtiğimiz eylül ayından bu yana merak uyandırıyordu. Güvenlik açısından sadece kripto para işlemleri değil, bütün bilgi ve belgeleri üst düzey teknolojilerle koruyacak bu cihaz, iPhone X ile aynı fiyata sahip olacak. 

Gövdesine sabitlenmiş bir soğuk elektronik cüzdan sayesinde kripto para yatırımcılarının bilgilerini kolayca güven altına alan Finney, büyük bir değişim yaratabilir. Zira son aylarda yaşanan dijital cüzdan soygunları, milyonlarca yatırımcıyı etkisi altına aldı. Bu nedenle kişiselleştirilmiş soğuk depo mantığı gerçekten işe yarayabilir. 

Sirin Labs Finney Phone Teknik Özellikleri:

  • 6 inç 18:9 oranında FHD ekran
  • Qualcomm Snapdragon 845 işlemci
  • 6GB RAM, 128 GB depolama alanı + MicroSD kart desteği
  • Gövdeye sabitlenmiş soğuk depolama cüzdanı (2 inç harici ekranlı)
  • NFC, Bluetooth 5.0
  • 3280 mAh batarya, hızlı şarj
  • 12 MP arka kamera
  • 8 MP ön kamera

Cihazın temeli, Android işletim sistemi üzerine kurulu. Sirin Labs, Suped-up adı verilen bir özel tasarımlı arayüzle cihazı sunuyor. Cihazın şimdilik 8 ülkedeki fiziksel kripto para donanımları satılan mağazalarda satılması bekleniyor. 

Eğer kripto para dünyasının dijital kısmına hakimseniz, olmadı internete bağlı olan her cihazın muhakkak bir açığının olduğunu biliyorsanız, Finney’in de tam koruma sağlama iddiası olmadığını anlarsınız. Sirin Labs %100 gibi ütopik koruma imkanı sunduğunu söylemiyor, ancak günümüz telefonlarından kat ve kat güvenli olan bir projeyi sunuyor.

Finney, iPhone X ila aynı fiyata sahip, ancak ondan %22 daha kalın bir gövdesi var. Harici bir soğuk depo cüzdanı olduğu için bunu anlamak mümkün. Eskiden telefonların kalın olmasına neden olan kameralardı, şimdi de kripto paralar. 

Finney ile Sirin Labs’in yakalayacağı başarılar, bu telefonu kısa sürede ülkemizde de satışta görmemizi sağlayacaktır. Diğer taraftan HTC de kendi kripto para telefonunu tasarlama aşamasında. Yakında aklınıza gelecek hemen hemen her üreticiden benzer cihazlar göreceğiz.

Kaynak : https://thenextweb.com/hardfork/2018/07/11/sirin-labs-blockchain-phone/
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0