Epic Games, Fornite Oyunu İçin Etkinlik Bilgilerini Sızdıran Bir Tester ile Mahkemelik Oldu

19
7
6
3
1
Gelen son haberlere göre Thomas Hannah adındaki bir test kullanıcısı, Fornite oyun içi etkinliğini belirlenen tarihten önce başka kaynaklarla paylaşınca olanlar oldu.

Yazılım ve teknoloji şirketlerinin birbirleriyle mahkemelik olması bizler için artık sıradan bir şey haline geldi. Hatta PUBG Corp. ile Epic Games arasında çok yakın bir tarihte telif hakkı ihlali suçlamaları yaşanmış, olay çok büyümeden kapanmıştı. Ancak Epic Games’in telif hakları ve gizli bilgiler hakkında yaşadığı problemler görünen o ki henüz son bulmadı. 

Epic Games ile test kullanıcıları arasında yapılan, belirli bir tarihe kadar hiçbir bilgiyi sızdırmamaya dayanan ambargo anlaşması, Thomas Hannah tarafından ihlal edilince, şahıs çok geçmeden mahkemelik oldu. Olayın nasıl geliştiğine gelince, sizlere söyle açıklayalım: Test kullanıcısı bildiği ancak gizli tutmak zorunda olduğu oyun içi bir etkinliği üçüncü taraf bir kaynak ile tarihinden önce paylaşıyor. Bu bilgiyi ele geçiren üçüncü taraf ise Reddit üzerinden herkese duyurunca suçun unsuru büyüyor ve Epic Games devreye girerek kullanıcıya dava açıyor. Paylaşılan bu bilgi nedeniyle hem maddi hem de manevi zarara uğradığını belirten şirketin açtığı davaya karşılık, 7 Mayıs tarihinde Hannah cephesinden bir savunma gelmiş.

Thomas Hannah tarafından yapılan bu savunma, bilgileri Reddit üzerinden sızdıran kaynağın, kendisine yönelttiği soruları şüphe uyandırıcı olmadığı için cevapladığı, işin bu boyutlara gelebileceğini tahmin edemediği yönünde. Yani bahtsız test kullanıcısı, kendisine gelen soruları şüphe uyandırıcı bulmadığı için cevaplamış fakat bu bilgilerin sanal ortamda yayılacağını tahmin edememiş.   

Yaşanan sızıntıdan önce birçok Fortnite teorisyeni, Titled Towers bölgesinin gerçek çarpışma noktası olduğuna inanıyordu. Gelen sızıntı ise tam olarak bu konu üzerineydi ve gerçek çarpışma noktasının Titled Towers değil Dusty Depot olacağı yönündeydi.

Sanal ortamda şimdilik Epic Games’in biraz daha iyimser davranması gerektiğine yönelik bazı yorumlar var fakat şirket kullanıcıyı bilinçli bir şekilde art niyetli davranmakla suçluyor ve bu nedenle miktarı henüz bilinmeyen bir tazminat talebinde bulunacak. Bu konu hakkında gelişmeler beklenirken, Fortnite: Battle Royale’in 12 Temmuz’da başlayacak olan 5.sezonu için heyecanlı bekleyişte sürüyor. İlerleyen tarihlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/epic-sues-fortnite-qa-tester-who-leaked-battle-roy/1100-6460042/
19
7
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
19
7
6
3
1