Inception Filmiyle Milyonlarca İnsanın Beynini Yakan Fırıldak 'Kısmen' Gerçek Oldu!

40
16
9
2
2
Inception Filmiyle Milyonlarca İnsanın Beynini Yakan Fırıldak 'Kısmen' Gerçek Oldu!
Yönetmen Christopher Nolan’ın kariyerindeki en iyi filmlerinden olan, rüya içinde rüyayı gördüğümüz Başlangıç (Inception) filminin sonunu unutabilen yoktur. Film boyunca gördüğümüz, düğümü bağlayan o fırıldak sonunda gerçek oldu.

Rüyalara ilişkin bütün komploları bir araya getirip harika bir kurgu eseri izlememizi sağlayan Inception, Leonardo DiCaprio tarafından hayat verilen Dom Cobb’un iç dünyasına yolculuk etmemizi sağladı. Onun yanında, film boyunca taşıdığı bir fırıldak vardı. Bir rüyada olup olmadığını fırıldağı döndürünce anlıyordu. Eğer fırıldak durmazsa rüyada olduğunu kesinleştiriyordu. 

Kickstarter üzerinden kampanya başlatan bir ekip, gerçeklik ve hayal dünyası arasındaki ince çizgiyi ortadan kaldıracak bir ürün geliştirdi. Ekibin ürettiği fırıldak, kendisine özel bir yüzey üzerinde saatlerce dönme kabiliyetine sahip. 

Limbo olarak adlandırılan metal fırıldak, altındaki gizli ve sessiz mekanizma sayesinde bu hareketi mümkün kılabiliyor. Şarj edilebilir bir batarya, özel bir motor, hareket sensörü ve mikro çipi sayesinde hiç durmayacakmış gibi dönebiliyor.  

Yüzeyde bulunan dahili ivmeölçer, dönüş hızını algılayarak motorun gücünü ideal şekilde ayarlıyor. Limbo yavaşladığı anda motor hızlanıyor ve dönüş hızı da artıyor. 

Fearless Toys Ltd. firmasının bu ürünle hedeflediği şey, kontrol yazılımlarının ne kadar başarılı olduklarını ortaya koymak. Inception filmi sayesinde de görenler, bir süre rüyada olduklarını düşünebilirler. Ekibin bizim için bir haberi daha var. Limbo, dünyanın en uzun süre dönen fırıldağı olmak için Guinness Dünya Rekorları’na girmek üzere. Başvuruya uygun görülen rekoru ise tam 27 saat, 9 dakika ve 24 saniye.

Limbo’nun Kickstarter sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/spinning-top-kickstarter-limbo/
40
16
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
40
16
9
2
2