2 bin 123 Kişinin Oluşturduğu Dev Türkiye Haritası İçin Guinness'e Başvuruldu!

2
0
0
0
0
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak bir araya gelen binlerce kişi, muazzam bir organizasyon ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyorlar.

İzmir, yine kendine yakışır bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Farklı etkinlikleri ile daha önce de adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, bu kez Smyrna Meydanı'ndan rekorlar kitabına girecek bir etkinlik gerçekleştirdi.

Önce 540 metrekare büyüklüğündeki dev beyaz perdeye yansıtılan 7 projeksiyon cihazı ile Atatürk ve Cumhuriyet temalı 3D haritalama gösterisi yapıldı. Ardından ise Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılına özel olarak bir araya gelen tam 2 bin 123 kişi önce hep birlikte zeybek oynadı, sonra da rekor denemesi gerçekleşti.

En küçüğü 5, en büyüğü ise 78 yaşında olan ve sayıları ile Cumhuriyetin 200. yılını işaret ederek ''Cumhuriyet ilelebet yaşayacak'' mesajı veren 2123 kişi, bir araya gelerek Türkiye haritası oluşturdu.

Sonrasında ise Bayraklı Belediyesi, insanların oluşturduğu en büyük ülke haritası kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. Unutulmaz bir anın yaşandığı etkinlik, 10.Yıl Marşı ile son buldu.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0