250 Milyon Yıllık Volkanik Arazi, 50 Bin Sterline Satışa Çıkarıldı

20
4
3
0
0
Büyük Britanya'da bulunan volkanik bir arazi, 50 bin sterlin karşılığında satışa çıkarıldı. Arazi, birçok tarihi kalıntı ve yapıya da ev sahipliği yapıyor.

Hayatınızda kendinize ait bir çeşit doğal afete sahip olmak istiyorsanız. Büyük Britanya'da yıllar önce sönmüş olan 250 milyon yıllık bir volkanın bulunduğu arazi, 50.000 sterlin yani 60.890 dolara satışa çıkarıldı.

Günümüzde Posbury Clump olarak bilinen arsa, İngiltere’de Devon kırsalında bulunmakta ve yayımlanan bir rapora göre "Özel Bilimsel İlgi Alanı" olarak tanımlanmış durumda. Eski volkan kalıntılarına ev sahipliği yapan volkanik arazi, yüksek konumuyla muhteşem bir manzaraya da sahip.

Volkanik Arazi

Yaklaşık 100 yıl önce alanın bir kısmı, taş ocağı olarak kullanılmış; Crediton Kilisesi, Medland Malikanesi ve Devon'daki birçok başka binada kullanılan bazalt taşı bu arazide üretilmişti.

Araziyi temsil eden emlak ajansı Jackson Stops, internet sitesinde araziden şu sözlerle bahsetti: “Ormanlık ve gölgelik olan arazi, alanın yaklaşık yarısından fazlasında eski eserlerin kalıntılarını gizliyor. Arazi, her açıdan muhteşem manzaraya sahip.”

Volkanik Arazi Manzara

Emlak ajansı, “Posbury Clump mülkünün bir zamanlar parçası olduğu eski Posbury St. Francis manastırının etrafına dağılmış birkaç küçük ev de araziye dâhil" notunu ekleyerek arazi hakkında bir diğer detayı da müşterilerine sundu.

Jackson Stops, arazinin kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünüyor. Ajansa göre bu araziyi satın alan kişi eşsiz bir gurura sahip olacak çünkü kendisine ait volkanik bir arazisi olacak. Arazinin satılıp satılamayacağını ise ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.foxnews.com/science/volcano-up-for-sale
20
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
3
0
0