AB'nin Google'a Verdiği 5 Milyar Dolarlık Ceza Trump'ı Küplere Bindirdi

46
14
9
2
2
Avrupa Birliği, Google'ın AB rekabet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek 5 milyar dolar para cezası kesmişti. Bu durum ABD Başkanı Trump'ı çok sinirlendirdi.

Avrupa Komisyonu dün Google'a rekabet ihlali gerekçesiyle 5 milyar dolarlık rekor kıran para cezası verdi. Kamuoyunun iddiasına göre Google, arama egemenliğini daha da sağlamlaştırmak için Android'i kullanıyor. AB'nin kararının ardından Google bu karara itiraz edeceğini açıkladı ve bu itiraz için ilk destekçisini de buldu: ABD Başkanı Donald Trump. 

Başkan Trump, Twitter hesabından para cezasını onaylamadığını belirtti. "Size söylemiştim! Avrupa Birliği, en iyi şirketlerimizden biri olan Google'a 5 milyar dolar para cezasını yapıştırtı," diye konuşan Trump, "Gerçekten de ABD'den yararlanıyorlar, ama uzun sürmeyecek!" dedi.

Başkan Trump'ın Avrupa Birliği yasalarının ihlali sebebiyle kesilen para cezası nasıl engelleyeceği belirsiz. Özetlemek gerekirse, Avrupa Komisyonu, Google Play Store, Google Search ve Chrome gibi olmazsa olmaz paket uygulamalarla Android'i, piyasada yer almaya çalışan diğer arama şirketlerinin elenmesi için bir platform olarak kullanmakla suçluyor.

Avrupa Komisyonu Google'ın Android üreticilerinin işletim sisteminin özel sürümlerini geliştirmelerini ya da onları kullanan telefonları satmalarını engellediğini ve rekabetçilerin ayakta kalmasını güçleştirdiğini iddia etti. 

Sonuç olarak, Komisyon Google şirketine Avrupa Birliği rekabet kurallarını ihlal ettiğini belirtip bu ihlalleri düzeltmesi için 90 günlük bir süre verdi. Diğer bir taraftan Google ise bunun kısıtlayıcı bir yaptırım olmadığını, müşteri tercihlerine bağlı olduğunu iddia ediyor. 

Kaynak : https://www.slashgear.com/the-eu-fined-google-5bn-and-trump-is-furious-19538214/
46
14
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
46
14
9
2
2