ABD’den İyi Haber Geldi, Ethereum’un Fiyatı Yükselişe Geçti!

9
4
3
2
0
Bitcoin’den sonraki en pahalı kripto para birimi olan Ethereum’un aylardır süregelen belirsizlik durumu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkilisinin açıklamasıyla ortadan kalktı. Böylece Ethereum’un yatırımcısı ciddi derecede rahatladı.

Kripto paralar konusunda dünyanın en geçerli kurumlarından birisi olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi William Hinman, Ethereum’un menkul kıymet olarak düzenlenemeyeceğini söyledi. Bir süredir piyasa düzenlemeleri konusunda belirsizlik yaşanan Ethereum, bu açıklamalarla birlikte rahat bir nefes aldı. En azından SEC’in piyasa düzenlemeleri için Ethereum’u merkeze almadığı öğrenildi. 

Wall Street Journal’ın aktardığı habere göre bir konferansta konuşan finans direktörü Hinman, “Ethereum’un mevcut durumu, Ethereum ağı ve merkezi olmayan yapısı hakkındaki bilgilerimi temel alarak Ether’in bir menkul kıymet olmadığını söyleyebilirim.” dedi.

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan SEC başkanı Jay Clayton da aynı fikri değerlendirmeyi Bitcoin için yapmış, onun da menkul kıymet olarak düzenlenemeyeceğini belirtmişti. Dün akşam saatlerinde Hinman tarafından yapılan Ethereum açıklamasının ardından sert bir yükseliş yaşandı. 

467 dolardan işlem gören Ethereum, sert yükselişi sırasında 14 saatlik bir süre zarfında 523 dolara kadar yükseldi. Şimdi ise 500-510 dolar bandında seyrediyor:

Dünya ekonomisini derinden etkileyen kurumların kripto paralara karşı aldıkları tavır her zaman önemlidir. Yatırımcıların büyük kısmı, az önce düşüncelerine yer verdiğimiz insanların çıkarımlarına göre hareket etmeye çalışır. Buradan hareketle Ethereum’un yükselişini sürdüreceğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/14/bitcoin-ether-not-security-sec/#inUi65G35iq1
9
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
3
2
0