Bir Kimyasal Tesiste Yaşanan, Geceyi Gündüze Çeviren Dev Patlama (Video)

28
2
1
0
0
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinde bulunan bir petrokimya tesisinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Yetkililer, bölgede yaşayan yaklaşık 60 bin kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Teksas eyaletinde yer alan Port Neches şehri, tam anlamıyla facianın eşiğinden döndü. Dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden biri olan TPC Group'a ait bir tesiste büyük bir patlama meydana geldi 

Gece saat 01:00 dolaylarında başlayan patlamalar, zifiri karanlığı aydınlatacak kadar şiddetliydi. Yetkililer, patlamada yaralanan üç kişinin hastaneye kaldırıldığını söylerken, çevredeki yaklaşık 60 bin kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

kimyasal tesis

TPC Group’tan yapılan açıklamada, patlama anında yaklaşık 30 kişinin tesiste çalıştığı ifade edildi. "Şu anda odak noktamız, halkın güvenliğini korumak ve çevre üzerindeki herhangi bir etkiyi en aza indirmektir” diyen Teksas merkezli şirket, söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve yangının olabildiğince çabuk ve güvenli bir şekilde kontrol altına alınacağını belirtti.

ABD

Port Neches polis departmanı ise sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, patlamadan etkilenen bölgelerde sokağa çıkma yasağı olduğunu aktardı. Evlerin güvenlik kameralarından yansıyan görüntülerde, patlamanın boyutu net bir şekilde görülüyor. Buna rağmen olayda kimsenin hayatını kaybetmemesi, bölge halkı ve TPC Group için en büyük teselli olsa gerek. 

Patlama anına dair videoları aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://www.businessinsider.com/port-neches-texas-evacuation-chemical-plant-tpc-group-2019-11
28
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
2
1
0
0