Airbnb, 'Açık Davetli' Ev Partilerini Resmen Yasakladı

6
1
1
1
0
Dünyanın her yerinde uygun fiyata konaklayabileceğiniz yerler bulmanızı sağlayan bir platform olan Airbnb, "açık davetli" tüm ev partilerini resmen yasakladığını duyurdu. Şirket, yasağa uymayan kullanıcılara ait hesapların askıya alınacağını veya tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Dünya çapında 81.000 şehirde 7 milyondan fazla kiralık mekan seçeneği sunan online konaklama platformu Airbnb, hem misafirleri hem de ev sahiplerini ilgilendiren çok önemli kararlar aldı. Topluluk standartlarını güncelleyen San Francisco merkezli şirket, resmi internet sitesinden paylaştığı blog yazısında ‘açık davetli’ tüm ev partilerini yasaklayacağını duyurdu.

Halihazırda Airbnb, konukların ev sahibinin onayı olmadan evde parti yapmasını yasaklıyor. Fakat bu yasağın uygulanabilirliği bugüne kadar tartışma konusu olmuştu. Airbnb'nin Başkan Yardımcısı Margaret Richardson, bundan sonra söz konusu yasağı dikkate almayan kullanıcıların hesaplarının askıya alınacağını, hatta tamamen kaldırılabileceğini söyledi.

airbnb ev kiralama

Airbnb ayrıca apartman dairelerinde büyük ev partileri düzenlenmesini de yasakladı. Şirket, yalnızca müstakil evlerde, ev sahibinin belirlediği kurallar çerçevesinde parti yapılmasına izin verileceğini açıkladı. Airbnb ayrıca belediyeler ve şehirdeki diğer resmi kurumlar için özel bir yardım hattı da açtığını belirtti. Paris, Los Angeles ve New York dahil olmak üzere birçok şehir, güvenlik kaygıları sebebiyle platforma ilişkin bazı sınırlamalar getirmişti. 

Geçtiğimiz ay Kaliforniya'da Cadılar Bayramı partisi için Airbnb’den kiralanan bir evdeki silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmişti. Son dönemde benzer vakaların artması, şirketi bu konuda bir adım atmak zorunda bırakmış gibi görünüyor. 191 ülkede 7 milyondan fazla kiralık mekan seçeneği sunan ABD’li şirket, önümüzdeki yıl halka açılmayı planlıyor. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/12/06/airbnb-offiially-bans-house-parites/
6
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
1
0