Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, MİT'te Çalışmak İsteyen Gençlerin En Çok Sorduğu Soruları Açıkladı

27
12
7
5
0
Eskiden MİT'te görevli bir istihbarat uzmanı olan Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, 'kimliğimizi gizleyecek miyim', 'ailemi bir daha görebilecek miyim' gibi MİT'e dair kalıplaşmış soruları yanıtladı.

Doçent Dr. Ali Burak Darıcılı, daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) görev yapmış, daha sonra bu kurumdan istifa ederek akademisyen olmuş bir istihbarat uzmanı. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla birlikte özellikle istihbarat konusunda geniş çaplı bilgi paylaşımı yapan ve kendi deneyimlerini aktaran Darıcılı, MİT’te kariyer hedefleyen gençler için MİT hakkındaki kalıplaşmış sorulara yanıt verdi. 

Independent’a açıklamalarda bulunan Darıcılı, CIA gibi birçok istihbarat teşkilatının gençleri bu mesleğe yönlendirmek için sosyal medya üzerinden çeşitli bilgilendirici ve teşvik edici mesajlar yayınladığını, aynı sistemin Türkiye’de de olması gerektiğini belirtti. Ayrıca Darıcılı, Türkiye’deki gençlerin en çok kimlik gizlemek zorunda kalacakları ve MİT’ten bir daha ayrılamayacaklarını düşündüğü için bu işten çekindiğini dile getirdi. 

"MİT'in de bir sosyal medya hesabı olmalı"

MİT

Gençleri istihbarat mesleğine yöneltmek için sosyal medyanın güçlü bir araç olduğunu dile getiren Darıcılı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “CIA internet sayfasında personel maaşlarını, görev tanımlarını açıkça ve detaylıca açıklıyor. Yine Birleşik Krallık Dış İstihbarat Servisi MI6'nın direktörü Twitter hesabından Beşiktaş ve futbol muhabbeti yapıyor. İnsanlara cevap veriyor. Bunlar hep kamuoyunda daha cazip görünme ve yetenekli gençleri kazanma gayretiyle yapılan bilgilendirmeler.”

Darıcı, yapmış olduğu açıklamanın devamında bilgi eksikliğinden dolayı gençlerin MİT’te kariyer hedeflemekten kaçındığını ve MİT’in de bu sebeple gençlerin dilinden konuşacak bir sosyal medya hesabı açması gerektiğini dile getirdi. 

"MİT hakkındaki endişeler, filmlerden öğrenilen yanlış bilgiler"

MİT

Gençlerin MİT hakkındaki endişelerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Darıcılı, en çok merak edilen sorular hakkında şu detaylar verdi; "En çok 'Annemizi, babamızı terk mi edeceğiz?', 'Annemi babamı bir daha görecek miyim?', 'İsmim ve yüzüm değişecek mi?' gibi sorular geliyor. Bunlar hep izlenme kaygısıyla yapılmış, gerçekle ilgisi olmayan filmlerden öğrenilen bilgiler. Örneğin deniyor ki "Buraya girersen çıkamazsın." Mafyaya mı giriyor ki çıkamasın? Sonuçta memuriyetten ayrılma prosedürü bellidir. Her kurumun kendine göre bir usulü vardır. Motivasyonunu kaybeden, ayrılmak isteyen bir personelini MİT'te bünyesinde tutmaz."

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/378286/haber/mi%CC%87tte-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmak-isteye%5B%E2%80%A6%5Den-%C3%A7ok-sordu%C4%9Fu-sorular-annemi-babam%C4%B1-bir-daha
27
12
7
5
0
Emoji İle Tepki Ver
27
12
7
5
0