Amazon, Dini İçerikli Reklamları Yanlışlıkla Kaldırdığını Belirtti

20
8
1
1
0
Amazon çalışanları; satıcılara, dini içerikli reklamları şirketin reklam politikasının değişmesi gerekçesiyle kaldırdıklarını bildirdi.

Amazon’un gün geçtikçe büyüyen reklam işi bazı bilinçsiz sorunları da beraberinde getirdi. CNBC’nin haberine göre Amazon çalışanları, satıcılara ‘politika güncellemesi’ sebebiyle dini içerikli reklamları kaldırdıklarını açıkladı. Şirketin sözcülerinden biri politikanın değişmediğini ve dini içeriklerin kabul edildiğini anlatan bir düzeltici eğitimin uygulandığını belirtti.

Çalışanların dini içerikli reklamların şirket tarafından yasaklandığı bilgisini nereden aldığı bilinmiyor. Amazon’un reklam politikaları, bir dini yücelten ya da küçük gören reklamlara izin vermiyor ancak bu reklamlardan dini içeriklerin tamamen çıkarılması anlamına gelmiyor.

Açıklama her ne olursa olsun, reklamların kaldırılması şirketi ciddi anlamda yaralamış gibi görünüyor. Amazon’un mağazasında reklamların çok büyük bir önem arz ettiği göz önünde bulundurulduğunda bu durum hayati bir önem taşıyor. Birçok şirket, başarı için Amazon’un reklam sistemine bağımlı durumda ve bir yanlış hareketin ciddi sonuçlar doğurabileceği de biliniyor.

Amazon’un ‘politikası’ndan etkilenen firmaların herhangi bir hukuki süreç başlatıp başlatmayacakları şu an için merak konusu olsa da önümüzdeki günlerde bununla ilgili haberleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/11/amazon-mistakenly-pulled-ads-with-religious-content/
20
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
8
1
1
0