Amazon, Son 3 Ayda Ne Kadar Para Kazandığını Açıkladı

17
4
3
0
0
E-ticaret devi Amazon, 2021 yılı ikinci çeyrek mali durum raporunu yayınladı. Rapora göre şirket, geçtiğimiz üç ayda 113,1 milyar dolar kazandı. Yayınlanan rapor, beklentilerin altında kalması nedeniyle şirkete yüzde 7'lik değer kaybı yaşattı.

Şu sıralar sizlerle paylaştığımız içeriklerde sık sık dünyanın en büyük şirketlerinin 2021 yılının ikinci çeyreğine dair mali durum raporlarından bahsediyoruz. Bu içeriklerde karşımıza sık sık çıkan durumlardan bir tanesi, analist tahminlerinin üzerinde açıklanan verilerdi. Ancak bu kez, analistlerin beklentilerinin altında kalan bir mali durum raporu açıklandı. E-ticaret devi Amazon, geçtiğimiz çeyrekte ne yazık ki beklentileri karşılayamadı.

Amazon tarafından yapılan açıklamalarda, 2021'in ikinci çeyreğinde 113,1 milyar dolar para kazanıldığı ifade edildi. Bu paranın 7,8 milyar doları ise doğrudan kar olarak açıklandı. Şirketin açıkladığı rakamları geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda, gelirlerde yüzde 27, karda ise yüzde 47'lik artış yaşandığını görüyoruz. Ancak analistler, Amazon'dan daha iyi bir performans bekliyorlardı.

Açıklanan rakamlar, şirketin hisse senedi değerlerini düşürdü

Amazon

Wall Street analistleri, Amazon'un geçtiğimiz çeyrek için 115,1 milyar dolar gelir bildireceklerini düşünüyorlardı. Ancak bu durum gerçekleşmedi. Amazon'un yaptığı açıklamaların yarattığı hayal kırıklığı, şirketin hisse senedi lot fiyatlarına da doğrudan yansıdı. Amazon'un yaptığı açıklamadan sonra şirket, yüzde 7 civarında değer kaybetti

Amazon tarafından yapılan açıklamalar, şirketin esas gelir kaynağının e-ticaret olmaya devam ettiğini gözler önüne seriyor. Ancak Amazon'un diğer ürünleri, artık şirket için çok daha büyük bir öneme sahip. Örneğin zaman zaman çöken ve dünya genelinde internet kesintilerine yol açan Amazon Web Services, bu çeyrekte 14,8 milyar dolar kazandırdı. Bu tutar, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 37'lik artış anlamına geliyor. Şirketin ücretli abonelik paketleri ise yüzde 32'lik artışla 7,9 milyar dolarlık gelir yazdı. Benzer bir şekilde reklam verme gibi diğer hizmetlerden elde edilen kazanç da yüzde 87 oranında artarak, 7,9 milyar dolara ulaştı. 

Kaynak : https://www.siliconrepublic.com/companies/amazon-q2-earnings-2021
17
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
3
0
0